Komandai pritrūko pasitikėjo savo jėgomis

Pirmą nesėkmę po keturių pergalių iš eilės Eurolygos B grupėje patyrusio lyderio Vilniaus „Lietuvos ryto” treneris Aleksandras Trifunovičius mano, kad žaidėjams pritrūko pasitikėjimo savo jėgomis, kuris lydėjo pastaruosius du mėnesius. Pasak jo, savo arenoje komanda privalo siekti pergalės prieš bet kokį varžovą.

Vilniaus komanda trečiadienį namie 70:77 turėjo pripažinti trečią pergalę iškovojusių Stambulo „Efes Pilsen” (Turkija) krepšininkų pranašumą.

A.Trifunovičiaus vertinimu, pralaimėjimas taip pat yra žaidimo dalis, o trečiadienį trūko tik vieno – atsidėkojimo saviems sirgaliams pergale. Jis apgailestavo, kad dėl treniruotėje patirtos traumos negalėjo žaisti Kenanas Bajramovičius, o kitų krepšininkų indėlis į žaidimą nebuvo pakankamai svarus.

„Trūko kai kurių žaidėjų įprasto indėlio. Be to, gindamiesi padarėme keletą klaidų. Krepšininkai kovojo – noro nugalėti netrūko. Už tai negaliu pykti ant žaidėjų”, – kalbėjo A.Trifunovičius.

Treneris vylėsi, kad sekmadienį K.Bajramovičius pradės treniruotis ir kitą savaitę su komanda jau galės vykti į Ispaniją.

„Tai buvo nuostabi ekipos pergalė, kurios komandai labai reikėjo. Šįkart gerai žaidėme gynyboje prieš vieną geriausiai puolančių ekipų. Pakankamai sėkmingai atakavome, gal tik per daug – 16 kartų – suklydome. „Lietuvos rytas” per pirmuosius kėlinius įmesdavo 28 taškus, todėl tikslas buvo laimėti pirmąjį kėlinį ir stabdyti varžovus”, – rungtynes komentavo „Efes Pilsen” treneris Davidas Blattas.

Pasak jo, komanda esanti nauja, o jis pats į klubą atėjęs pakankamai vėlai.

„Manau, kad „Efes Pilsen” iki sausio mėnesio nežais taip, kaip norėčiau. Tačiau mes norime laimėti kuo daugiau rungtynių ir patekti į kitą Eurolygos etapą. Neabejoju, kad kitame etape žais „Lietuvos rytas”, – sakė D.Blattas.

Šeštojo turo mačą „Lietuvos ryto” krepšininkai lapkričio 28 dieną išvykoje žais su Malagos „Unicaja” (Ispanija) klubu.

Dvejos rungtynės žaistos C grupėje. Eurolygos nugalėtojo titulą ginantis Atėnų „Panathinaikos” (Graikija) su Šarūnu Jasikevičiumi svečiuose 123:83 sutriuškino Roano „Chorale” (Prancūzija) penketuką. Lietuvis nugalėtojams pelnė 11 taškų, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir perėmė 1 kamuolį. Per 19 minučių Š.Jasikevičius pataikė 1 tritaškį iš 2, abu dvitaškius ir visus 4 baudų metimus. Per kitas C grupės rungtynes Belgrado „Partizan Igokea” (Serbija) namie 91:86 įveikė Romos „Lottomatica” (Italija) ekipą ir iškovojo trečią pergalę.

——————————————————————————–

„Lietuvos rytas” – „Efes Pilsen” 70:77 (25:15, 17:16, 19:16, 16:23).

„Lietuvos rytas: H.Price’as 25, M.Petravičius (13 atk. kam.) ir M.Nielsenas po 12, C.Eidsonas 9, A.Jomantas 5, M.Gecevičius ir A.Šležas po 3, J.P.Batista 1; „Efes Pilsen”: D.Nicholas 19, E.Kuqo 15, K.Gregory 12, A.Hutsonas 11, S.Erdoganas 7.

Komandų rodikliai: dvitaškiai – 12/28 (43 proc.) ir 19/38 (50 proc.), tritaškiai – 7/23 (30) ir 7/15 (47), baudos – 25/32 (78) ir 18/29 (62), kamuolys atkovotas 32 ir 33 kartus, rezultatyviai perduotas 6 ir 8, perimtas po 15, prarastas po 16 kartų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.