Lugovojus vadina Litvinenkos nužudymą Britanijos specialiųjų tarnybų pralaimėjimu

Rusijos verslininkas Andrejus Lugovojus mano, kad Didžiosios Britanijos specialiosios tarnybos patyrė pralaimėjimą dėl situacijos, susijusios su Aleksandro Litvinenkos mirtimi prieš metus Londone.
Verslininkas pranešė, kad Rusijos teisėsaugos institucijos tiria baudžiamąją bylą, iškelta remiantis taip pat ir jo pareiškimais „dėl Anglijos specialiųjų tarnybų šnipinėjimo ir žvalgybinės ardomosios veiklos Rusijos teritorijoje”.

„Patikėkite, tai – ne garsūs žodžiai, o gana didelė baudžiamoji byla. Ir mano pozicija tokia – Britanijos karališkoji prokuratūra trukdo objektyviai ištirti šias baudžiamąsias bylas”, – sakė A.Lugovojus.

Pasak jo, „visi Britanijos valdžios sluoksnių pareiškimai, kad Rusijos prokuratūra trukdo tirti „polonio bylą” – įžūlus melas”.

A.Lugovojus pabrėžė, kad iki šiol Britanijos prokuratūra nepateikė jokių įrodymų ar įkalčių jam. „Visi jų pareiškimai – ne daugiau kaip proceso politizavimas”, – sakė jis.

A.Lugovojus taip pat sakė, kad Britanijos žvalgyba mėgina nuslėpti vaizdo kamerų įrašus, kurie buvo nufilmuoti bare „Millenium”.

Komentuodamas Britanijos žiniasklaidos priemonių pranešimus, kad A.Litvinenkos našlė ketina paduoti ieškinį į Europos Žmogaus Teisių Teismą ir pareikalauti, kad Rusija pripažintų savo atsakomybę už jos vyro mirtį A.Lugovojus sakė: „Europos Žmogaus Teisių Teismas neturi nieko bendra su tokio pobūdžio procesu. Šią bylą nagrinėja Britanijos ir Rusijos prokuratūros, ir aš manau, kad A.Litvinenkos našlė anaiptol nėra savarankiška, priimdama savo sprendimus, o yra Britanijos specialiųjų tarnybų ir Boriso Berezovskio išlaikoma”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.