Lietuvos žmonės patikės tikrovišku šalies įvaizdžiu

Kauno akademinės bendruomenės atstovams buvo pristatytas Lietuvos įvaizdžio formavimo strategijos projektas, aptarta įvaizdžio koncepcija. Seminare pranešimą skaitė ir diskusijas vedė strategijos rengėja Judita Akromienė.

Kauno akademinės bendruomenės atstovai pastebėjo, kad Lietuvos įvaizdis yra formuojamas vėlai palyginus su kitomis valstybėmis, tačiau, jų įsitikinimu, nuoseklus įvaizdžio kūrimas yra būtinas. Dalyviai pabrėžė, jog stiprus Lietuvos įvaizdis supažindins su šalies pasiekimais įvairiose gyvenimo srityse ir skatins žmonių domėjimąsi savo valstybe. Bendruomenės atstovai tvirtino, kad žmonės patikės kuriamu įvaizdžiu ir patys taps savo šalies ambasadoriais, jei įvaizdis atitiks realybę.

Seminaruose, kuriuos nuo rugsėjo mėnesio organizuoja VšĮ „Europos namai” Lietuvos Respublikos Vyriausybės kanceliarijos užsakymu, yra aptariama Lietuvos įvaizdžio situacija, įvaizdžio koncepcija, formavimo kryptys ir prioritetai. Šių metų rugsėjo – lapkričio mėnesiais surengti informaciniai renginiai Lietuvos politikams, diplomatams, valstybės institucijų, verslo bendruomenės, žiniasklaidos, religinių konfesijų, NVO ir akademinės bendruomenės atstovams.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.