Bankai garantuoja kortelių sąskaitose laikomų lėšų saugumą

Mokamosios kortelės išlieka saugiausias būdas atsiskaityti už prekes ir paslaugas bei patogiai pasiekti lėšas kasdienėms reikmėms.

Lietuvos bankų asociacijos teigimu, skirtingai nei grynųjų pinigų atveju, bankai garantuoja jiems patikėtų lėšų saugumą ir užtikrina, kad jos bus grąžintos, jei pinigai buvo pasisavinti neteisėtai. Tuo pačiu bankai ragina klientus būti apdairius naudojantis kortelėmis bankomatuose ir kitose kortelių aptarnavimo vietose.

„Bankai prisiima visą atsakomybę ir atlygina visus nuostolius, kuriuos klientas patiria dėl kitų asmenų neteisėtos veiklos. Mokamųjų kortelių turėtojas nenukenčia, nes pinigus grąžina bankas. Todėl tai yra daug saugesnis būdas nei atsiskaitymas grynaisiais pinigais – vagišių pavogtų grynųjų žmogui kompensuoti jau negali niekas”, – sakė Lietuvos bankų asociacijos vadovas Aidas Budrys.

Pasak jo, tiek užsienio šalyse, tiek Lietuvoje pasitaiko nusikaltimų, susijusių su mokamųjų kortelių ar jų duomenų vagystėmis. „Vis dėlto bankų dedamos pastangos – griežta stebėsenos sistema, leidžianti identifikuoti galimus bandymus neteisėtai pasisavinti lėšas, nuolatinė bankomatų priežiūra ir investicijos į jų apsaugos didinimą – sumažina tokių nusikaltimų galimybę iki minimumo”, – sakė asociacijos vadovas. Anot jo, nuo panašios rizikos bankai yra apdraudę savo veiklą.

Bankai primena, kad užtikrinant mokamųjų kortelių ir naudojimosi bankomatais saugumą, itin svarbus yra mokamųjų kortelių turėtojų atidumas. „Ir su grynaisiais, ir su negrynaisiais pinigais reikia elgtis atsakingai, kad jie netaptų vagišių taikiniu”, – sakė bankų asociacijos vadovas.

Lietuvos bankų asociacijos duomenimis, 2007 m. trečiojo ketvirčio pabaigoje šalyje buvo išduota per 3 mln. 775 tūkst. mokamųjų kortelių. Jų turėtojai gali pasinaudoti daugiau kaip 1271 bankomatu ir atsiskaityti apie 26 tūkstančiuose kortelių turėtojų aptarnavimo vietų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.