Lietuvos įmonių investicijos į informacines technologijas dar nedidelės

Daugiau nei du trečdaliai Lietuvos įmonių savininkų ir vadovų teigia investicijoms į informacines technologijas skiriantys tik iki 5 proc. įmonės pajamų.

Tai paaiškėjo bendrovei „IBM Lietuva” ir visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centrui „Vilmorus” atlikus įmonių vadovų bei IT specialistų telefoninę apklausą.

Tyrimo rezultatai taip pat atskleidė, kad 17,4 proc. įmonių savininkų ir 19,4 proc. vadovų investicijoms į IT skiria iki 10 proc. visų savo investicijų, o maždaug kas dvyliktoje Lietuvos įmonėje investicijoms į technologijas skiriama daugiau nei 10 proc. pajamų.

„IBM Lietuva” vadovas Rimantas Vaitkus mano, kad šie skaičiai dar kartą patvirtina teiginį, jog tik nedaugelis Lietuvos verslininkų kol kas suvokia tikrąsias technologijų naudojimo versle galimybes.

Įmonėse dirbantys IT specialistai mano, kad investicijoms į technologijas turėtų būti skiriama daugiau dėmesio. Daugiau nei 23 proc. iš jų teigia, kad šioms investicijoms turėtų būti skiriama daugiau nei 10 proc. įmonės pajamų. Dar beveik 20 proc. IT specialistų teigia, kad technologijoms reikėtų skirti 5-10 proc. visų investicijų.

Net 6,2 proc. įmonių savininkų ir 5,6 proc. jų vadovų sako į technologijas neinvestuojantys visiškai.

„IBM Lietuva” ir „Vilmorus” tyrimo metu apklausti visų Lietuvos apskričių verslininkai, įmonių ir organizacijų IT specialistai – daugiau nei 400 Lietuvos įmonių atstovai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.