Hokshilos filme – Afrikos realybė

Keliaujančio muzikanto Hokshilos Andrade filme „Walk to Zion” – tolimųjų kraštų pasaulio šalių dokumentika.

Gįžęs iš praėjusiais metais net pusmetį trukusios kelionės po Afriką dainininkas Hokshila prisiminimais vis dar keliavo po šį žemyną. Hokshilai ramybės nedavė mintys, ką jis galėtų nuveikti su daugybe iš Afrikos parsivežtos filmuotos medžiagos. „Kelionėje turėjau kamerą ir filmavau pačius įvairiausius vaizdus, tikėdamasis šią medžiagą panaudoti būsimiems vaizdo klipams. Tačiau jos susidarė neplanuotai daug – net keliolika valandų. Pamaniau, kad būtų visai įdomu parengti filmuką, kurį galėčiau rodyti savo draugams ir vaikams mokyklose”, – apie idėją sukurti filmą LŽ pasakojo Hokshila.

Valandos filmas pasirodė esąs tikrai įdomus, todėl jį planuojama išleisti ir DVD plokštelės formato. Taigi visi norintieji netrukus galės stebėti Hokshilos užfiksuotus vaizdus iš Pietų Afrikos Respublikos, Mozambiko, Malavio, Kenijos, Etiopijos, Ugandos ir Tanzanijos. Vaizdus muzikantas nufilmavo per pusmetį, o montavimas užtruko dar beveik metus. Hokshilai pagelbėjo montažo režisierius Karolis Jankus. Jis sutvarkė šiam filmui labai reikšmingas spalvas.

Filmo pavadinimas „Walk to Zion” iš anglų kalbos reiškia „Ėjimas į pažadėtąją žemę”. „Rastamanų kultūroje Afrika yra vadinama pažadėtąja žeme, todėl jie tiki, kad privalo sugrįžti į Afriką. Aš taip pat tikiu, kad visi žmonės kilę iš Afrikos, juk net seniausi pasaulyje žmogaus griaučiai rasti kaip tik Etiopijoje. Teigiama, kad šiam skeletui yra maždaug trys milijonai metų. Visų mūsų kilmės šaknys yra Afrikoje, todėl man pačiam šis žemynas taip pat yra pažadėtoji žemė”, – pasakojo muzikantas.

„Walk to Zion” – tai dokumentinis ir kartu muzikinis filmas, jungiantis daugybę temų. Vaizdajuostėje užfiksuotus Afrikos žmones ir jų gyvenimo istorijas Hokshila pamėgino susieti su savo kuriama muzika. Pasirodo, kad ir kelionės tikslas buvo ne tik pakeisti aplinką, bet ir keliaujant kurti muziką, pagroti su vietos muzikantais, įrašinėti kūrinius tenykštėmis sąlygomis. Todėl tikriausiai nenuostabu, kad ir filmo tematika labai įvairi. „Filmo temos atskleidžia Afrikos žemyno realybę – tai ir vaikai su ginklais, ir nevaldomai plintantis AIDS. Tačiau parodau ir gražiąją Afriką – dramblius, žirafas ir kitus egzotiškus gyvūnus. Taip pat ir besidžiaugiančius, aplink baobabus šokančius vaikus. Nors filme tikrai nemažai sukrečiančių dalykų, tačiau netrūksta ir mažų vietos gyventojų džiaugsmų”, – apie nufilmuotus vaizdus pasakojo Hokshila.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.