Pakistane į laisvę paleistas kalėjime bado streiką paskelbęs Khanas

Pakistano valdžios pareigūnai trečiadienį paleido iš kalėjimo bado streiką paskelbusį kriketo žvaigždę Imraną Khaną (Imraną Chaną), kuris buvo įkalintas praėjusią savaitę pagal kovos su terorizmu įstatymus, pranešė kalėjimo pareigūnas.
Likus kelioms valandoms iki jo paleidimo aukštas provincijos valdžios pareigūnas sakė, jog kartu su I.Khanu būsią paleisti „visi Pendžabo provincijos kaliniai”.

I.Khanas buvo sulaikytas praėjusią savaitę, kai Lahore mėgino vadovauti studentų protestams prieš šalyje prezidento Pervezo Musharrafo (Parvezo Mušarafo) įvestą nepaprastąją padėtį. Bado streiką jis pradėjo šį pirmadienį.

Valdžios pareigūnai žadėjo I.Khanas paleisti kartu su kitais 250 Pendžabo provincijoje įkalintais asmenimnis. Ši provincija, šalies politinių įvykių centras, yra tankiausiai apgyvendinta iš keturių Pakistano provincijų.

„Pendžabo valdžia taip pat pasiūlys tarnybinį transportą, kad jis galėtų sugrįžti į Lahorą” iš atokiau esančio Dera Gazi ?hano kalėjimo, anksčiau sakė vienas provincijos pareigūnas.

„Tai laikinosios vyriausybės parodytas geros valios gestas, nes ji nori suteikti vienodas veikimo sąlygas visoms politinėms partijoms prieš prasidedančią rinkimų kampaniją”, – nurodė jis.

Laikinoji valdžia Pakistano provincijose veikia nuo pirmadienio, kad būtų pasiruošta šalies parlamento ir provincijos valdžios rinkimams, kurie įvyks sausio 8 d.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.