Seimūnai nori sužinoti, kaip visuomenė vertina jų darbą

Rengiamasi sužinoti, kaip visuomenė vertina Seimo darbą – parlamento valdyba trečiadienį pavedė kanceliarijai organizuoti viešosios nuomonės tyrimą apie Seimą.
Tyrimo metu ketinama tiesioginio interviu būdu apklausti ne mažiau nei 1 tūkst. pilnamečių gyventojų, kurie turės atsakyti į 15 klausimų anketą. Nors valdyba trečiadienį pritarė šiam projektui, tačiau anketos klausimai dar bus tobulinami.

Klausimyne domimasi, ar gyventojams pakanka informacijos apie parlamento veiklą, ar jie naudojasi Seimo interneto svetaine, klausiama, kokios informacijos dažniausiai pasigendama.

Gyventojų taip pat prašoma atsakyti, kokie veiksniai, jų nuomone, lemia žmonių nepasitikėjimą Seimu. Tarp galimų atsakymų minimi tokie variantai, kaip valdžios bei piliečių „nesusikalbėjimas”, „žiniasklaidoje pateikiama neobjektyvi informacija apie Seimo veiklą”, užsakomųjų publikacijų spaudoje ir „šališkų” televizijos bei radijo laidų kūrimas, politinė korupcija, Seimo narių nederamas elgesys. Anketoje taip pat klausiama, ar visuomenės nuomonę apie Seimą veikia žiniasklaidos „dirbtinai” sukeliami skandalai.

Apklausa siekiama sužinoti ir apie gyventojų pasiryžimą balsuoti eiliniuose Seimo rinkimuose bei kas galėtų paskatinti juos išreikšti pilietinę nuomonę.

Viešosios nuomonės tyrimas apie Seimo įvaizdį visuomenėje organizuojamas parlamento kanceliarijos iniciatyva.

„Eurobarometro” duomenimis, šių metų pavasarį Seimu teigė pasitikintys 15 proc. Lietuvos gyventojų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma .

4 atsiliepimai į "Seimūnai nori sužinoti, kaip visuomenė vertina jų darbą"

  1. geta

    🙂 bekomentaru

  2. geta

    🙂 be komentaru…

  3. Gytis

    truksta zodziu parazitai nori isgirsti kad jie parazitai 😀

  4. Kolian

    Nu ka galima atsakyti………. Nereikia mums jokiu anketu pildyt ir taip visiems aisku, kad seni laxai ten susirinke , kurie tik apie save galvoja

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.