Lietuviai spontaniški ir mėgsta šiltus kraštus

Norėdami išsiaiškinti kaip lietuviai atostogauja žiemą ir siekdami tiksliau prognozuoti keliautojų srautus, internetinio kelionių portalo „Judek.lt” darbuotojai atliko savo tinklapio naršytojų apklausą. Paaiškėjo, kad lietuviai mėgsta pietų kurortus ir yra linkę elgtis spontaniškai: atostogauja kada šauna į galvą, kada patogu.

Per septynias savaites apklausti 1.350 tinklapio „Judek.lt” lankytojai, kurių teirautasi ar jie atostogaus šią žiemą, kokį poilsį ketina pasirinkti, ar turi žiemos atostogų tradicijas, ar dažnai atostogauja žiemą, ar turi mėgstamą slidinėjimo kurortą, kiek pinigų ketina išleisti vienam žmogui ir kiek lyginant su vasaros atostogomis?
Susisteminus apklausos duomenis paaiškėjo, kad gerėjantis pragyvenimas leidžia lietuviams elgtis spontaniškai. Net 57% apklaustųjų, išlaidų žiemos atostogoms, nelygina su išlaidomis vasaros atostogoms, o atostogauja jei tik sugalvoja, kad nori ar kad reikia.
Tačiau, nežiūrint polėkio ir sugebėjimo greitai susidėti lagaminus per daug išlaidauti niekas neketina: 48% apklaustųjų, žiemos atostogų metu, nenori išleisti daugiau kaip 1500 Lt žmogui. Iš dalies tokia nuostata teisinga, už tokią sumą įmanoma savaitę praleisti Egipte. Tačiau, pridėjus šiek tiek pinigų, poilsio sąlygos keičiasi: atsiranda daugiau nemokamų paslaugų, gerėja aptarnavimas, patogesni viešbučiai. Šiuos privalumus įvertino likę 52% apklaustųjų, kurie ketina išleisti daugiau nei 1.500 Lt. Kalbant apie pinigus skirtus atostogoms, reikia turėti omenyje, kad ketinimai taupyti dažniausiai ir lieka tik ketinimais.
Atostogauti nuo Kalėdų iki Trijų karalių ketina trečdalis ( 33%) visų apklaustųjų, pirmoje žiemos pusėje (bet ne per šventes) – 18%, antroje žiemos pusėje – 31 %. Išvis šią žiemą atostogauti neketina 18% apklaustųjų. Tačiau, matyt, neatostogaujančių žiemą yra daugiau, nes į klausimą „Ar dažnai atostogaujate žiemą?” atsakymai pasiskirstė taip: „kiekvieną žiemą” – 55% apklaustųjų, „kelis kartus per žiemą” – 6%, „žiemą neatostogauju, bet norėčiau” – 36%, „žiemą neatostogauju ir nenoriu” – 3%.
Po pernykštės nevykusios žiemos kelionių agentūros šiemet vilioja slidinėjimo kurortais, tačiau 52% apklaustųjų žiemą vis tik ketina vykti į šiltuosius kraštus. Renkantis atostogų kryptį taip pat neapsieta be paradoksų. Tik 9% respondentų nurodė, kad turi mėgstamą slidinėjimo kurortą, ir net 36% pasisakė, kad turi pamėgtą vietelę pietuose. Tačiau, į klausimą „Ar turite žiemos atostogų tradicijas?”, 7% respondentų atsakė, kad vyksta slidinėti, o 13% – kad kasmet vyksta į pietus. Peršasi išvada, kad iš visų svajojančių apie žiemos atostogas šiltuose kraštuose į pietus pailsėti nuskrenda tik kas ketvirtas penktas, o slidininkai beveik visi pabuvoja savo pamėgtuose kalnų kurortuose.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.