VSD nekomentuoja pareiškimų apie verslininko ryšius su rusų žvalgyba

Valstybės saugumo departamentas atsisako komentuoti „Vilniaus prekybos” vieno vadovų Žilvino Marcinkevičiaus viešus pareiškimus apie kitos įtakingos Lietuvos verslo grupės „MG Baltic” pagrindinio akcininko Dariaus Mockaus esą palaikomus ryšius su Rusijos slaptosiomis tarnybomis.
„Komentarų nebus”, – BNS antradienį sakė VSD atstovas ryšiams su visuomene Vytautas Makauskas po konsultacijų su departamento vadovu Povilu Malakausku.

Ž.Marcinkevičius išvakarėse per kelis TV kanalus apkaltino D.Mockų siekiant sugriauti naujos atominės jėgainės statybos projektą, kuriame dalyvauja „Vilniaus prekybai” priklausanti bendrovė „NDX energija”, ir nuolatiniais ryšiais su rusų žvalgyba.

„Man yra žinomi faktai apie D.Mockaus ilgalaikį bendradarbiavimą ir veikimą kartu su Rusijos rezidentais iš saugumo tarnybų, tų rezidentų Lietuvoje įkurtomis kompanijomis”, – sakė Ž.Marcinkevičius TV3 žinių laidai ir vėliau pakartojo LTV transliuotoje laidoje „Forumas”.

Jis prilygino „MG Baltic” prieštaringos reputacijos koncernui „Status”, nes „MG Baltic” neva siekia kontroliuoti žiniasklaidą ir nori imtis teisinio šantažo.

„MG Baltic”, be kitų verslų, Lietuvoje valdo TV kanalą, naujienų portalą, grupę žurnalų.

D.Mockus „Vilniaus prekybos” atstovo kaltinimus per TV pavadino „melu” ir sakė svarstantis galimybę savo garbę ginti teisme.

„Tai kad čia nėra ką komentuoti. Aš labai stebiuosi, kad jis gali taip meluoti į eterį”, – laidos „Forumas” eterio metu telefonu teigė D.Mockus.

Ž.Marcinkevičius po šios replikos tvirtino, kad apie D.Mockų kalba „tik faktais” bei gali savo žodžius pagrįsti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , .

1 atsiliepimas į "VSD nekomentuoja pareiškimų apie verslininko ryšius su rusų žvalgyba"

  1. bigcatwar

    Oi negaliu VSD nekomentina o ka blusiu chaika gali? Akli ir tiek senai vyksta ta velniava. Labas rytas po isgertuviu…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.