Toto dainavo moterims ir merginoms

„Tu panaši į angelą. Ar moki skraidyti”, – žarstė komplimentus gėles nešančioms moterims ir merginoms italų estrados žvaigždė Toto Cotugno.

Sekmadienio vakarą Šiaulių arenoje panašių žodžių sulaukė dešimtys dailiosios lyties atstovių. O išskirtinę žvaigždės pagarbą patyrė į koncertą susirinkusios žilagalvės. Anot dainininko, mama yra svarbiausias žmogus gyvenime. Vaikų galima turėti daug. Moteris ir meilužes galima keisti. Tėvas niekada nežino, ar vaikai tikrai jo. Mamos – visada pažįsta savo vaikus.

Bučinių negailėjo

Šiauliuose koncertavęs garsusis italų dainininkas T.Cutugno tiesiog žaidė su publika. Dalijo bučinukus ant scenos įsiveržusioms moterims ir merginoms. „Du ar tris kartus?” – klausė dainininkas įraudusių savo gerbėjų, švelniai liesdamas lūpomis jų skruostus.

Tačiau štai ant scenos pasirodo įspūdingo grožio mergina, pulsuojanti jaunyste, droviai žvelgianti pro palaidus plaukus. Toto nesusivaldo – nusimauna vestuvinį žiedą ir pabučiuoja merginą į lūpas. „Aš jau daugiau nei trisdešimt metų vedęs, tačiau dar nė karto nebuvau neištikimas savo žmonai, – metė pagarbos vertą frazę dainininkas, tačiau po pertraukėlės pridūrė. – Melas kartais reikalingas”.

T.Cotugno vieną savo dainą yra įrašęs kartu su dainininke iš Kroatijos, tačiau ši dabar laukiasi: „Ne nuo manęs, – suskubo teisintis dainininkas. – Gal yra salėje, kas galėtų ją pakeisti. Jos balso įrašą turime. Reikės tik vaidinti dainuojančią”.

Reikalavimai merginai – 175 centimetrai ūgio, šviesiaplaukė, graži. Partnerę dainininkas išsirinko pats – įspūdingo biusto šviesiaplaukę merginą. Tačiau ši iš žvaigždės gavo bučinuką tik į kaktą. „Norėjau pabučiuoti kitur, bet nesiryžau”, – jau po koncerto savo elgesį teisino dainininkas.

Prieš atlikdamas patriotinę dainą dainininkas neužmiršo ir politikos, tačiau jai negailėjo ironijos: „Lietuva – mes jūsų laukėme. Pagaliau jūs įstojote į Europos Sąjungą. Palaukite, įsivesite eurą. Euras sužlugdė Italiją. Linkiu, kad taip jums nenutiktų”.

Mamoms

„Tai buvo eilėraštis, kuris virto daina, – sakė T.Cotugno apie dainą mamai. – Netekau mamos, kai jai buvo vos penkiasdešimt. Jauna, graži. Man jos labai trūko. Laimingi yra tie, kurie gali ilgai džiaugtis savo motinomis”.

Toto iš salės išsirinko žilagalvę moterį, kurią pasodino ant scenos ir jai atliko dainą, skirtą mamai. Dainininkas visą laiką žiūrėjo jai į akis, savo delne laikė jos ranką. Pasibaigus dainai ir dar skambant muzikai, išgėrė su ja taurę vyno ir lėtai pašoko.

Po koncerto Toto aiškino, kad scenoje ištarti jo žodžiai „mama mia” nebuvo skirti vyresnio amžiaus moterims – tai tik susižavėjimo šūksnis. O mamoms Toto, kaip ir visi italai,jaučia labai didelę pagarbą – jokiu būdu nenorėtų, kad „mama mia” kam nors nuskambėtų lyg amžiaus rodiklis.

„Jausti ypatingą ryšį su mama – tai greičiau pietietiško temperamento bruožas. Vokiečiai nuo mamų atsiskiria jau būdami aštuoniolikos, o italai bambagyslės nenutraukia visą gyvenimą”, – sakė Toto. Dainininkas pripažino, kad Italijoje iš tiesų labai daug vyrų vadinami „mamyčiukais” – jie gyvena su mamomis, nors ir sulaukę gerokai per trisdešimt.

Senos geros dainos

T.Cotugno scenoje atliko senus savo šlagerius: „L’Italiano”, „Innamorati”, „Solo noi” ir daugelį kitų. Vienos šių dainų skynė laurus San Remo festivaliuose. Šiuose festivaliuose dainininkas pradėjo dalyvauti nuo 1976-ųjų. Nuo tų metų dar daug kartų jis tapo šio konkurso laureatu arba prizininku.

Su daina „Insieme” nuskynė laurus 1992 metų „Eurovizijos” dainų konkurse. T.Cutugno (tikrasis vardas Salvatore) liepos 7 dieną šventė savo 64-ąjį gimtadienį. Toto nuo mažens domėjosi muzika. Tai daryti jį skatino tėvas, kuris grojo trimitu. Dainininkas yra parašęs legendinėmis tapusias dainas, kurias atliko prancūzų dainininkas Joe Dosenas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.