Po šaudymo Bagdade suimti 43 žmonės, praneša JAV kariškiai

Bagdadas, lapkričio 20 d. (AFP-BNS). Irako pajėgos po incidento Bagdade, kurio metu buvo šaudoma, sulaikė 43 žmones, tarp jų – Šri Lankos piliečius, nepaliečius ir irakiečius, antradienį pranešė JAV kariškiai.
Su šiuo incidentu Bagdado centriniame Karados rajone, kur gatvėse buvo pilna žmonių, yra susijusi privačių apsaugininkų automobilių kolona. Vienas irakiečių kariškis sakė, kad buvo sužeista moteris.

JAV kariškių atstovas majoras Winfieldas Danielsonas (Vinfildas Danielsonas) sakė, kad šaudė Dubajuje įsikūrusios kompanijos „Almco Group”, kuri dirba Irake dislokuotiems JAV kariškiams, apsaugininkai.

„Bet mes nepatvirtinome, ar … jie to incidento metu vykdė mūsų kontraktą”, – sakė jis.

Po rugsėjo incidento, kai amerikiečių kompanijos „Blackwater” apsaugininkai vienoje Bagdado aikštėje nušovė keliolika civilių irakiečių, privačių apsaugos kompanijų veikla Irake vertinama prieštaringai.

Pasak W.Danielsono, pradiniai pranešimai rodo, kad irakiečių pajėgos sulaikė 10 irakiečių, 21 Šri Lankos pilietį, devynis nepaliečius, vieną indą ir du Fidžio piliečius. Jie laikomi Irako armijos stovykloje.

„Su sulaikytais asmenimis yra koalicijos pajėgų narių”, – sakė jis.

Irake dislokuotiems JAV kariškiams dirba tūkstančiai azijiečių. Manoma, kad sulaikytus asmenis incidento metu lydėjo irakiečių apsaugininkai.

Vienas policininkas įvykio vietoje sakė, kad incidentas, kuris įvyko pirmadienį apie pietus, nebuvo išprovokuotas.

„Karados rajone sunkvežimiu buvo vežami darbuotojai azijiečiai, o jį lydėjo trys automobiliai. Jie važiavo ne ta gatvės puse, ir automobilyje buvę apsaugininkai pradėjo šaudyti, kad išvaikytų žmones”, – sakė policininkas, kuris nesutiko, kad būtų skelbiama jo pavardė, nes neturėjo įgaliojimų kalbėtis su žiniasklaidos atstovais.

„Jiems šaudant, į koją buvo sužeista 20 metų moteris”, – pridūrė jis.

Praėjusią savaitę laikraštis „The New York Times” pranešė, jog FTB per pradinį tyrimą nustatė, kad rugsėjo 16-ąją „Blackwater” apsaugininkai be jokios pateisinamos priežasties nušovė mažiausiai 14 irakiečių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.