Klaipėdos jaunimas lenda į „pogrindį”

Atšalęs oras leido lengviau atsikvėpti šalia Lietuvininkų aikštės gyvenantiems klaipėdiečiams, kurie buvo nepatenkinti šią aikštę pamėgusių riedlentininkų kaimynyste.

Užtat atsirado darbo prekybos centro „Mega Plaza” apsaugos darbuotojams, kuriems jau ne kartą teko išprašyti jaunuolius lauk iš po šiuo centru įrengtos požeminės automobilių stovėjimo aikštelės.

„Po to, kai atšalo, jaunimą su riedlentėmis ir dviračiais mūsų apsaugos darbuotojai aikštelėje pastebėjo keletą kartų. Netoleruojame tokių pramogų ir neleidžiame jiems ten būti. Visų pirma dėl jų pačių saugumo, antra – dėl automobilių, kuriuos riedlentininkai gali apgadinti”, – „Vakarų ekspresui” sakė „Mega Plaza” valdytojas Vitalijus Karpovas.

Jis teigia nesąs įsitikinęs, jog prekybos centro požeminę aikštelę pamėgo būtent kuri nors iš riedlentininkų grupių. Esą kaimyniniuose namuose gyvena daug vaikų, kurie ir gali po pamokų linksmintis prekybos centro patalpose.

Valdytojas patikino, kad požeminėje aikštelėje „jų štabo nėra”, apsauga ten nuolat stebi tvarką.

„Okupuoja” naujas erdves

Klaipėdietis riedlentininkas Jevgenijus Losevas dienraščiui patvirtino, kad pastaruoju metu jis su draugais būriuojasi prie požeminės „Mega Plaza” aikštelės.

„Ten lankomės kai būna mažiau automobilių. Tikrai niekam nekenkiame ir nesielgiame piktybiškai. Jei apsauga paprašo išeiti – nesiginčijame, bet kai pašąla – sugrįžtame”, – pasakojo J. Losevas.

Vaikinai požeminiame garaže lankosi beveik kasdien. Štai ir vakar po pietų tarp atvažiuojančių ir išvažiuojančių automobilių laviravo keli riedlentininkai. Daugiausiai vienu metu jų čia būna apie 20.

„Visokių yra žmonių. Vieni vairuotojai apšaukia, kitiems mes neįdomus ir neužkliūname”, – šypsojosi J. Losevas.

Beje, prieš kurį laiką ekstremalai savo riedlentes bandė K ir D centrų pirmuosiuose aukštuose, tačiau iš ten buvo iškrapštyti.

Blaškosi po miestą

„Vakarų ekspresas” jau ne kartą rašė netradiciniu sporto užsiimančių jaunuolių siekius atkreipti Klaipėdos valdžios dėmesį į jų problemas.

Vienintelės riedlentininkams ir riedutininkams pritaikytos aikštelės šalia S. Dacho mokyklos neužtenka, o ir joje nesaugu – vadinamuosius „skeiterius” puola kitos grupuotės. Būna, kad vaikinai iš aikštelės į namus grįžta sumušti ir be riedlenčių, kurių viena kainuoja apie 500 litų. Kita vertus, įrenginiai pastatyti po atviru dangumi, todėl lyjant ar sningant aikštelė stovi tuščia.

Jaunieji klaipėdiečiai miesto valdžios ne kartą prašė įrengti tinkamą vietą jų pomėgiui, bet šiems prašymams įgyvendinti nuolat pristingama arba lėšų, arba noro.

Štai ir dabar ekstremalaus sporto atstovus valdžia maitina pažadais įrengti dengtą aikštelę buvusiame atrakcionų parke prie Klaipėdos universiteto. Nuolatinės vietos jaunimui tektų laukti mažiausiai 2 metus.

Patys jaunuoliai teigia, kad tokį laisvalaikio leidimo būdą yra pasirinkę keli šimtai klaipėdiečių.

Jų mėgstamoje interneto svetainėje „skateboarding.lt” rašoma, kad šiuo metu uostamiestyje ekstremalai su riedlentėmis, riedučiais renkasi septyniose vietose – jau minėtoje Lietuvininkų aikštėje, taip pat Atgimimo aikštėje, skeitparke šalia Jaunimo centro, prie viešbučio „Astra”, buvusioje žuvų veisykloje prie Jūrų muziejaus ir apleistose patalpose Šaulių g. 25.

Tinklalapyje yra visų šių vietų nuotraukos su aprašais, paminint, kuriose iš jų budi apsauga.

Anksčiau riedlenčių sportą Klaipėdoje propagavęs buvusio klubo „Stretas” prezidentas Mindaugas Žukauskas neslėpė, jog valdininkų neišgirsti riedlentininkai ir riedutininkai blaškosi po uostamiestį ir laiką leidžia visur, kur tik yra turėklų arba atramų.

„Reikia sėsti prie bendro stalo”

Modestas VITKUS, Klaipėdos savivaldybės administracijos jaunimo reikalų koordinatorius

Dirbu Savivaldybėje tik mėnesį, tačiau riedlentininkų problemos man žinomos. Įrengti tinkamą parką sudėtinga. Reikalinga tinkama vieta, juk į kokį nors rajoną jaunimas nevažiuotų. Reikia nuspręsti, ar iš miesto lėšų, ar iš privačių tą galėtume padaryti.

Gal net derėtų viešai savo problemas išsakyti Miesto tribūnoje – tokią galimybę klaipėdiečiai turi. Norėčiau žinoti konkrečią jų poziciją, todėl visiems mums reikėtų sėsti prie apskrito stalo – pasiūlymams esu atviras.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.