„Išsipildymo akcijoje 2007” jau užsiregistravo rekordiškai daug – 174 globos įstaigos

Spalio 26-ąją prasidėjusi TV3 ir SEB Vilniaus banko rengiama „Išsipildymo akcija 2007” jau sulaukė ne tik pirmųjų lėšų, o ir rekordo – prie paramos projekto prisijungė net 174 globos įstaigos visoje Lietuvoje. Jose gyvena 10 063 likimo nuskriausti vaikai, net 5821 iš jų turi negalią.
„Šiemet akcija sulaukė didžiulio laiškų ir skambučių antplūdžio. Paprašėme įstaigų vadovų suskaičiuoti visus vaikučius, įvardinti jų poreikius ir didžiausias problemas. Smagu, kad vadovai skambina, teiraujasi, kaip geriau surašyti prašymus, kad Lietuvos žmonės sužinotų apie vaikučius ir jų rūpesčius. Pavyzdžiui, Vilniaus apskrities sutrikusio vystymosi kūdikių namams šiuo metu labiausiai reikia vežimėlių, gydomojo masažo stalo, kuris kainuoja daugiau nei du tūkstančius litų, ir daugybės kitų priemonių, skirtų palengvinti neįgaliems vaikučiams gyvenimą ir lavinimą. Žinoma, pats didžiausias vaikų rūpestis yra nauji tėveliai. Tikiuosi, kad prie šio „Išsipildymo akcijos” tikslo prisidės labai daug geros valios žmonių”, – sako paramos projekto vadovė Dagnė Vildžiūnaitė.
Prie šiųmetės „Išsipildymo akcijos” jau prisijungė vaikų globos namai, specialiosios mokyklos ir įstaigos bei likimo nuskriaustus vaikus globojančios šeimynos iš šių šalies miestų ir rajonų: Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio, Tauragės, Ukmergės, Marijampolės, Utenos, Alytaus, Telšių, Ignalinos, Molėtų, Mažeikių, Radviliškio, Pasvalio, Pakruojo, Kretingos, Šalčininkų, Rokiškio, Joniškio, Priekulės, Kupiškio, Kelmės, Biržų, Plungės, Prienų, Raseinių, Zarasų, Akmenės, Rusnės, Salantų, Švėkšnos, Šakių, Kazlų Rūdos, Kybartų, Elektrėnų, Širvintų, Visagino, Naujosios Akmenės, Pabradės, Varėnos, Simno, Mosėdžio, Trakų, Kelmės, Švenčionių, Trakų, Jurbarko, Skuodo, Palangos, Vilkaviškio, Kalvarijos, Palangos, Šilalės, Kupiškio ir Prienų.
Pernai akcijoje dalyvavo 138 globos namai ir 7138 juose gyvenantys vaikai, 2005 metais – 118 globos namų ir 6727 vaikai, 2004-aisiais – 100 globos namų ir 6515 vaikų, 2003-iaisiais – 58 globos namai ir 3910 vaikų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.