Sustabdytos dar vienos neteisėtos statybos Vilniaus senamiestyje

Dėl paveldosaugos reikalavimų nesilaikymo sostinės Savivaldybės Kultūros paveldo skyrius sustabdė dar vienas neteisėtas statybas Vilniaus senamiestyje – Tilto g. 19-6 vykdomus rekonstrukcijos darbus. Savavališki darbai sustabdyti vadovaujantis Nekilnojamojo kultūros paveldo apsaugos įstatymu.
Susipažinus su minėto pastato rekonstrukcijos darbais nustatyta, kad juos atliekant pažeisti Nekilnojamojo kultūros paveldo apsaugos ir Statybos įstatymų reikalavimai – nesilaikant projekto įrengti žymiai didesnių gabaritų tūriniai stoglangiai.
Reaguodamas į šiuos pažeidimus, Savivaldybės Kultūros paveldo skyrius kreipėsi į Kultūros paveldo departamento Vilniaus teritorinį padalinį ir Vilniaus apskrities viršininko administracijos teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros departamentą prašydamas vykdyti Nekilnojamojo kultūros paveldo apsaugos ir Statybos įstatymų reikalavimus.
„Tiek šis, tiek žiniasklaidos paviešintas viešbučio „Kempinski” atvejis, tiek ir Niškovskio viešbučio (Latako g. 1/Bokšto g. 2) bei kitų istorinių pastatų neteisėto rekonstravimo atvejai, kai nesilaikoma patvirtintų projektų, rodo, kad įsigali nauja „mada” – suderinti projektus pagal nustatytus reikalavimus, o rekonstrukcijos darbus vykdyti pagal poreikį. Taip vyksta todėl, kad tebėra didelė tikimybė, jog pažeidimai nebus užfiksuoti. Tačiau Savivaldybė tikrai netoleruos tokių „gudravimų”. Esu įsitikinęs, kad statybos darbų valstybinė priežiūra istorinėse miesto dalyse yra nepakankama. Įdomu, kiek įgaliotų valstybės tarnautojų ir kokiu periodiškumu tikrina statybos darbus istorinėje aplinkoje? Kviečiu įgaliotas institucijas atsakingiau atlikti savo pareigas”,- sakė Kultūros paveldo skyriaus vedėjas Vitas Karčiauskas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.