Pergalę rinkimuose į Kosovo krašto skupščiną (parlamentą) iškovojo opozicinė Demokratų partija

Kosovo demokratų partijos (KDP) lyderis, vienas buvusių albanų kovotojų lyderių Hashimas Tha?i (Chašimas Tačis) sekmadienį paskelbė, kad jo partija iškovojo pergalę rinkimuose į skupščiną (parlamentą) šioje Serbijos provincijoje, pranešė Serbijos televizijos kanalas RTS.
Remiantis duomenimis, kuriuos pateikia nevyriausybinė organizacija „Veikiančioji demokratija”, už KDP balsavo 35 proc. rinkėjų. Valdžioje esančią Kosovo administracijos vadovo Fatmiro Sejdiu partiją – Kosovo demokratų lygą – parėmė 23 proc.

Iš viso rinkimuose dalyvavo apie 45 proc. rinkėjų. Dauguma krašto gyventojų serbų boikotavo rinkimus. Televizijos kanalas RTS praneša, kad šiaurinėse Kosovo bendruomenės, kur gyventojų serbų yra gana daug, rinkimuose dalyvavo iš viso 5 serbai. Kituose krašto serbų anklavuose balsavusių serbų buvo šiek tiek daugiau.

Šie rinkimai – penktieji nuo 1999 metų, kai Serbijos kariuomenė ir administracija paliko kraštą po NATO karinio įsikišimo.

Į 120 vietų įstatymo leidžiamosios institucijos mandatus pretendavo 25 partijos, iš kurių 14 atstovauja krašte gyvenančiai albanų mažumai.

Rinkėjų sąrašuose įrašyti apie 1,5 mln. žmonių, iš kurių maždaug 100 tūkst. – ne albanai. Jiems skiriama 20 vietų būsimame parlamente.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.