Namų arešte esantis V.Uspaskichas vėl vadovaus Darbo partijai

Darbo partijai vėl vadovaus jos įkūrėjas, finansinėmis machinacijomis įtariamas Viktoras Uspaskichas.
Šeštadienį vykusiame partijos suvažiavime už V.Uspaskicho kandidatūrą balsavo 866 delegatai iš beveik 900.

Kaip BNS sakė Darbo partijos nariai, V.Uspaskichas buvo vienintelis kandidatas į pirmininko postą, nes parlamentarė Loreta Graužinienė savo kandidatūrą atsiėmė.

Darbo partijos suvažiavimas vyko Kėdainiuose, nes V.Uspaskichui yra skirta kardomoji priemonė – namų areštas ir jam draudžiama išvykti iš Kėdainių.

Iki suvažiavimo „darbiečiams” laikinai vadovavo parlamentaras Kęstutis Daukšys, kuris iš šio posto pasitraukė spalio pabaigoje, netrukus po to, kai į Lietuvą grįžo V.Uspaskichas.

V.Uspaskichas partijos lyderiu buvo nuo pat jos įkūrimo 2003 metais, tačiau prieš pusantrų metų slapstydamasis nuo Lietuvos teisėsaugos išvyko į Rusiją ir Lietuvon sugrįžo tik šių metų rugsėjį.

Grįžęs į Lietuvą jis nesėkmingai mėgino tapti parlamentaru ir įgyti teisinę neliečiamybę, tačiau Seimo nario rinkimuose vienmandatėje Dzūkijos rinkimų apygardoje jį aplenkė konservatorių iškeltas nepartinis teisininkas Kęstutis Čilinskas.

Naujasis Darbo partijos pirmininkas yra įtariamas byloje apgaulingu apskaitos tvarkymu ir neteisingų duomenų apie partijos pajamas pateikimu Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI) ir Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.