Pakistane uždaryti didžiausi televizijos naujienų kanalai

Šeštadienį dėl prezidento Pervezo Musharrafo (Pervezo Mušarafo) spaudimo buvo uždaryti du didžiausi privatūs Pakistano televizijos naujienų kanalai, transliuojami iš Dubajaus, šeštadienį pranešė patys šių televizijų tinklai.
„Geo” ir „ARYOne” kabelinės transliacijos buvo nutrauktos nuo lapkričio 3 dienos, kai P.Musharrafas įvedė nepaprastąją padėtį, tačiau šių televizijų laidas vis dar buvo galima stebėti per palydovinę televiziją ir internetu. Penktadienio naktį stotys buvo visiškai uždarytos.

Keli šimtai žurnalistų, kurie skandavo „Išeik, Musharrafai, išeik!” ir ragino JAV pasiuntinį Johną Negroponte (Džoną Negropontę) vykti namo, surengė triukšmingą protestą prie „Geo” televizijos biuro Islamabade, pranešė įvykius stebėjęs naujienų agentūros AFP korespondentas.

Abu kanalai teigė sulaukę vyriausybės spaudimo nutraukti politinių pokalbių laidų transliacijas.

„Mūsų paprašė nutraukti transliacijas nuo penktadienio vidurnakčio”, – naujienų agentūrai AFP teigė įtakingas „Geo” televizijos darbuotojas Kamranas Khanas (Kamranas Chanas), kuris šioje televizijoje vedė populiarų pokalbių šou.

Po to, kai buvo nutrauktos televizijos transliacijos, „Geo” ekrane nuolat rodomas mėlynos ir oranžinės spalvų logotipas su kanalo šūkiu: „Gyvenk ir leisk gyventi”.

Iš pradžių it rami jūra, vėliau vaizdas ekrane virsta intensyviu štormu, kuriame atsiranda žodžiai: „Informuokite juos”.

Kitas vyresnysis „Geo” televizijos žurnalistas Hamidas Miras naujienų agentūrai AFP tvirtino, kad tinklo darbuotojai dabar ims rengti protestus: „Protestuosime tol, kol visi būsime areštuoti”.

Kriketo legenda ir opozicijos lyderis Imranas Khanas (Imranas Chanas) šiuo metu yra vyriausybės areštuotas. Pagal antiteroristinį aktą jam pateikti kaltinimai priešinimusi nepaprastajai padėčiai.

Pasak H.Miro, kanalas sulaukė viso pasaulio žiniasklaidos darbuotojų skambučių. „Esame už tai labai dėkingi”, – sakė jis.

Televizijos „ARYOne” naujienų direktorius Mohsinas Raza sakė, kad jų kanalas buvo uždarytas panašiu būdu.

„Mes tai smerkiame. Ar čia koks pokštas žmonėms, ar kas?”, – naujienų agentūrai AFP sakė M.Raza.

„Tai daroma prieš pat rinkimus, kad žmonės gyventų tamsoje ir toli nuo tiesos”, – pridūrė jis.

Pakistano elektroninės žiniasklaidos reguliavimo tarnyba tarptautiniams naujienų kanalams BBC ir CNN bei dviems vietinėms stotims, „Aaj” ir „Dawn”, leido ketvirtadienį atnaujinti transliacijas.

Įvedus nepaprastąją padėtį, žiniasklaidai draudžiama transliuoti ar spausdinti informaciją, kuri kritikuoja P.Musharrafą, ginkluotąsias pajėgas ar vyriausybę.

Įsakyme teigiama, kad šio reikalavimo nepaisymą gresia treji metai laisvės atėmimo arba 166 700 dolerių (320 tūkst. litų) bauda.

Pakistano valdžios pareigūnai antradienį uždraudė importuoti palydovinės televizijos įrangą ir taip rado dar vieną būdą suvaržyti žinių skleidimą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.