Žuvusiųjų per audrą Bangladeše skaičius artėja prie tūkstančio

Šeštadienį kariniais laivais ir sraigtasparniais buvo mėginama pasiekti tūkstančius išsigelbėjusių nuo milžiniškos audros, dėl kurios žuvo mažiausiai 900 žmonių, o skurdžią šalį siaubė galingi vėjai ir bangos.
Ciklonas „Sidr” pietinei Bangladešo pakrantei smogė ketvirtadienio naktį, kai 250 kilometrų per valandą greičiu praūžęs vėjas sukėlė penkių metrų aukščio bangas. Tai buvo didžiausia audra nuo 1991 metų, kai per štormą žuvo apie 143 tūkst. šalies gyventojų.

Karo laivai tikrino pakrančių teritorijas ieškodami šimtų be žinios dingusių žmonių ir valė upių vagas nuo nuskendusių laivelių mėgindami atstatyti normalią laivybą, pranešė pareigūnai.

Virš nuniokotų teritorijų sraigtasparniai išsigelbėjusiems žmonėms mėtė geriamąjį vandenį, maistą ir medikamentus.

Oficialiais duomenimis, per audrą žuvo virš 900 žmonių, tačiau šeštadienį kai kurie dienraščiai, remdamiesi pranešimais iš nuniokotų teritorijų, skelbė, jog buvo 1100-2000 aukų.

„Paieškai užbaigti, tiksliam aukų skaičiui nustatyti ir nuostoliams apskaičiuoti prireiks dar kelių dienų”, – sakė maisto ir nelaimių ministerijos pareigūnas Ayubas Miahas (Ajubas Mijahas).

Pranešama, jog gelbėjimo operacijoms JAV jūrų laivynas yra pasirengęs atsiųsti du desantinius laivus-amfibijas su sraigtasparniais.

Kaip naujienų agentūrai „Reuters” sakė šalies užsienio reikalų sekretorius Touhidas Hossainas (Touhidas Hoseinas), Bangladešas dar turi gauti oficialų JAV pasiūlymą.

„Gavę pasiūlymą, jį apsvarstysime ir priimsime sprendimą”, – teigė jis.

JAV karinis jūrų laivynas į pagalbą Bangladešui atėjo ir po audros 1991 metais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.