Savivaldybėje jaučiasi kaip savo dvare

Darbo partijos valdomoje Širvintų rajono savivaldybėje subrendo mintis apriboti spaudos laisvę.

Širvintų rajono meras „darbietis” Kęstutis Pakalnis vakar pažabojo savo partijos kolegės savivaldybės administracijos direktorės Živilės Pinskuvienės užmojus kontroliuoti žiniasklaidai teikiamą informaciją. Savivaldybės vidaus darbo taisykles valdininkė papildė punktu, numatančiu, kad informacija žiniasklaidai būtų teikiama tik su jos raštišku sutikimu. Atsakymai į pateiktus klausimus taip pat turėjo būti derinami su administracijos direktore. „Šis direktorės įsakymas jau panaikintas. Teisininkai įspėjo, kad jis neteisėtas, todėl siūlymo reglamentuoti informacijos teikimą apskritai atsisakėme”, – vakar LŽ patikino rajono meras. Jis teigė su Ž.Pinskuviene asmeniškai aptaręs šį klausimą.

Savivaldybės administracijos vadovė, LŽ paklausta, kaip kilo mintis imtis tokių informacijos ribojimo priemonių, prisipažino, kad taip nutiko po kelių pastarojo meto publikacijų vietos spaudoje.

„Gal ir mūsų specialistai šiek tiek kalti, neaiškiai žurnalistams aiškino, o gal patys žurnalistai neteisingai suprato, tačiau pasirodė vienas, antras, trečias klaidinantis straipsnis”, – pasakojo

Ž.Pinskuvienė. Pasak jos, žmonės, perskaitę tuos rašinius, suprato, kad savivaldybė už dyką dalija butus. „Įsivaizduokite, kas pas mus šį mėnesį darėsi – pilnas koridorius jaunų mamų, jaunų šeimų su vaikais. Darbas buvo visiškai paralyžiuotas. Paprašėme, kad klausimai mums būtų užduodami raštu, o mes garantuojame už atsakymus”, – dėstė administracijos vadovė.

Paklausta, kaip toliau ketina bendrauti su žiniasklaida, Ž.Pinskuvienė sakė, kad kaip tik vakar buvo surengtas rajono spaudos ir savivaldybės specialistų susitikimas, kuriame šie klausimai buvo aptarti.

Seimo nario „darbiečio” Jono Pinskaus 32 metų žmona Ž.Pinskuvienė politikoje ne naujokė. Ji vadovauja Širvintų rajono Darbo partijos skyriui. Dar visai neseniai ponia Živilė dirbo sostinėje, Ūkio ministerijoje, kur per labai trumpą laiką padarė sėkmingą karjerą – nuo ministro padėjėjos iki patarėjos. Vilniaus Gedimino technikos universiteto Aplinkos inžinerijos fakultetą baigusi moteris ministrui patarinėjo turizmo klausimais. Ūkio ministru kaip tik buvo Pinskų šeimos partijos kolega Kęstutis Daukšys. Šaltinių teigimu, Ž.Pinskuvienės profesinė sėkmė buvo susieta su jos vyro dosnumu per Seimo rinkimus – DP rinkimų kampanijai jis paaukojo 37 tūkst. litų.

2007-ųjų balandį K.Pakalniui tapus Širvintų rajono meru, Ž.Pinskuvienė buvo paskirta savivaldybės administracijos direktore.

Pernai ponia Živilė deklaravo turinti daugiau kaip 1 mln. 76 tūkst. litų vertės turto, taip pat 430 tūkst. litų santaupų. Jos vyras J.Pinskus nurodė turįs turto beveik už milijoną litų, tiek pat santaupų kaip ir žmona bei milijono litų neišmokėtą paskolą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.