Per avariją žuvusių vaikų tėvai ministrui pareiškė nepasitikintys vietos teisėsauga

Skuodo rajone, Aleksandrijos kaime per policininko sukeltą avariją žuvusių vaikų tėvai netiki, kad vietos teisėsauga nešališkai atliks tyrimą.
Penktadienį į susitikimą atvykusiam vidaus reikalų ministrui Raimondui Šukiui žuvusių vaikų artimieji perdavė Aleksandrijos bendruomenės raštišką prašymą ministrui bei Generaliniam prokurorui, kad tyrimo kontrolę perimtų Generalinė prokuratūra. Dabar avarijos, nusinešusios trijų 10-ties metų vaikų gyvybes, bylą tiria Skuodo rajono apylinkės prokuratūra.

Žuvusiųjų vaikų tėvai taip pat prašė ministro pagalbos gaunant valstybės teisinę pagalbą, kurios dar iki šiol nesulaukė, pranešė Vidaus reikalų ministerija.

Ministras R.Šukys pažadėjo asmeniškai kreiptis į teisingumo ministrą ir padaryti viską, kad nukentėjusios šeimos skubiai gautų valstybės garantuojamą, kokybišką nemokamą teisinę pagalbą, bei jiems atstovautų kompetentingiausi advokatai.

Teisigingumo ministerija yra pranešusi, kad žuvusiųjų tėvai turi teisę į valstybės garantuojamą nemokamą teisinę pagalbą

Remiantis Valstybės garantuojamos teisinės pagalbos įstatymu antrinė teisinė pagalba teikiama nukentėjusiesiems dėl nusikaltimu atsiradusios žalos atlyginimo bylose, įskaitant atvejus, kai žalos atlyginimo klausimas yra sprendžiamas baudžiamojoje byloje

Aleksandrijoje R.Šukys susitiko ir su Skuodo rajono policininkais. Ministras padėkojo pareigūnams, kad tomis dienomis, kai visuomenė audringai reagavo į policininko sukeltą avariją, pareigūnai parodė pilietinę valią ir dirbo toliau.

„Atvažiavau nekaltinti, atvažiavau palaikyti jūsų, – sakė ministras. – Taip pat prašau dirbti taip, kad nekiltų jokių pretekstų visuomenės pasipiktinimui”.

R. Šukys ir Vidaus reikalų ministerijos sekretorius Stanislovas Liutkevičius paragino policininkus kalbėti atvirai, neslėpti vadovų ar kolegų piktybinių pažeidimų, aplaidumo, nes tik atvirumu bus įmanoma susigrąžinti visuomenės pasitikėjimą ir paramą.

Skuodo rajono policininkai patikino ministrą, kad jų garbės reikalas ištirti šį įvykį objektyviai ir kaip įmanoma greičiau.

Tragedijos Aleksandrijos kaime kaltininkas 27 metų policijos patrulis Saulius Paulikas suimtas mėnesiui, jam pareikšti kaltinimai. Pareigūnas nušalintas nuo tarnybos.

Dėl tragedijos R.Šukys atsistatydino, taip pat ir policijos generalinis komisaras Vytautas Grigaravičius.

Prezidentas Valdas Adamkus penktadienį pasirašė dekretą, kuriuo patenkino vidaus reikalų ministro R.Šukio atsistatydinimą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.