„Nuo…iki…”: aukso paieškos grąžino mirusiu laikytą brolį

„Kartais gyvenime nutinka kino filmą primenančių situacijų, kurias net geriausiems režisieriams sumodeliuoti būtų sunku”, – sako LNK gyvenimo būdo laidos „Nuo…iki…” vienas kūrėjų Edvardas Žičkus.

Lankydamasis Sibire jis nutarė parengti siužetą apie aukso ieškotojus – žmones, upėse plaunančius smėlį ir trokštančius surastį aukso grynuolių. LNK žurnalistas kartu su operatoriumi apsilankė vienoje vietų, kur plaunamas auksas, filmavo, kaip atrodo šis intriguojantis procesas, kaip gyvena žmonės, kurie pusmetį dieną iš dienos po 12 valandų praleidžia ieškodami brangiojo metalo. Jau atsisveikindamas žurnalistas pasiteiravo, ar vietiniai nėra girdėję apie lietuvius aukso ieškotojus ir buvo nustebintas, kai vienas žmogus prisiminė, kad prieš daugybę metų už keliasdešimties kilometrų nuo tos vietos gyveno lietuvis.

„Tada pasijutau taip, kaip ko gero jaučiasi kolegos iš „Nepriklausomos paieškų tarnybos, – prisimena „Nuo…iki…” redaktorius – važinėdami po apylinkes klausinėjome parduotuvėse, pašte ir šiaip gatvėje einančių žmonių, ar nieko nėra girdėję apie lietuvį, gyvenantį jų krašte. Galiausiai atsidūrėme prie senutėlės trobelės, kurios šeimininkas ponas Zigmantas, išgirdęs, kad kalbame lietuviškai, net apsiašarojo. Savo gimtosios kalbos iš tėvynės kadais ištremtas vyras negirdėjo jau daugiau nei 20 metų, tačiau gan gerai ją pamena. Išsikalbėjus jis paprašė mūsų grįžus namo surasti jo brolį, su kuriuo ryšys nutrūko prieš gerus trejus metus. Pasirodo, koks kartais nenuspėjamas gali būti gyvenimas. Kai pagaliau suradau pono Zigmanto brolį jis pasakė, kad jau seniai mintyse yra palaidojęs savo brolį, nes manė, kad jis yra miręs”.

Intriguojantis „Nuo…iki…” pasakojimas apie aukso ieškotojus – pirmadienį 20.40 val. per LNK.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.