Portalo lrt.lt publikacija įvertinta tarptautiniu prizu

LRT žurnalistų Vaidos Pilibaitytės ir Mindaugo Nastaravičiaus straipsnis „Nauja atominė elektrinė Lietuvoje: ar tikrai apsimoka?” pelnė pirmąjį prizą Vidurio ir Rytų Europos konkurse, kuriame vertintos geriausios regiono publikacijos apie energetiką.

Konkurso dalyviai buvo kviečiami teikti darbus nušviečiančius ryšį tarp energetikos ir gamtosaugos, atsinaujinančių energijos šaltinių panaudojimą ir energijos taupymą. Rašiniai buvo vertinami ir pagal jų aktualumą, poveikį procesams šalyje, taip pat pagal tai, ar atitinka aukštus žurnalistikos standartus.

Pasak organizatorių, itin aukštus balus lrt.lt.lt žurnalistų straipsniui skyrė visi darbų vertinimo komisijos nariai, tarp kurių – britų „The Guardian” fondo atstovai bei kiti žiniasklaidos ir energetikos specialistai.

„Aplinkosauginė žurnalistika, mano galva, yra toji tikroji pilietinė žurnalistika ir tokios temos dažnai yra ne tik profesinis, bet ir demokratijos testas. Kai gavome pasiūlymą sudalyvauti konkurse, pamaniau, kad tai būtų puiki proga pasitikrinti, ar savo kasdieniame darbe einame teisingu keliu. Tokie įvertinimai yra tarsi padrąsinantis patapšnojimas per petį, suteikia įkvėpimo”, – sako Vaida Pilibaitytė, viena iš premijuotojo straipsnio autorių ir Lietuvos radijo laidos „Pažinimo vartai” vedėja.

Savo darbus konkursui taip pat atsiuntė žurnalistai iš Albanijos, Bulgarijos, Bosnijos, Kroatijos, Vengrijos bei Latvijos. Antrasis ir trečiasis prizai atiteko žurnalistams iš Bulgarijos ir Kroatijos.

Premijuotasis LRT žurnalistų straipsnis publikuotas portale lrt.lt praėjusį lapkritį, kuomet tik pradėta diskutuoti apie naujosios atominės projektą. Kaip priešprieša vyriausybės pozicijai jame buvo pateikiama kritiška Europos Komisijos nuomonė bei rečiau viešinamos abejonės dėl jo finansinio pagrįstumo.

Konkursą organizavusios tarptautinės organizacijos REEEP (Renewable Energy and Energy Efficiency Partnership) energijos taupymo ir atsinaujinančių išteklių vystymo iniciatyvą remia daugiau kaip 200 verslo bendrovių, bankų, nevyriausybinių organizacijų ir vyriausybių, tarp jų ir Lietuvos.

Konkurso prizinis fondas – beveik 3 tūkst. eurų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.