Mokinių pilietiškumo olimpiados laimėtojai lankysis NATO institucijose

Įvyko nacionalinio pilietinio ugdymo projekto „Mano Tėvynė” finalinis konkursas. Šeši geriausiai Pilietiškumo ir politologijos olimpiadoje pasirodę mokiniai laimėjo kelionę į Briuselį aplankyti Šiaurės Atlanto sutarties organizacijos (NATO) įstaigas ir susitikti su Lietuvos nuolatinės atstovybės prie NATO vadovais.
Laimėtojais tapo Marijampolės Rygiškių Jono gimnazijos mokinė Karolina Svitojūtė, Šiaulių S.Daukanto vidurinė mokyklos mokinys Mindaugas Buivydas, Vilniaus Žemynos gimnazijos Romualdas Bakutis, Šiaulių Lieporių vidurinė mokyklos mokinė Simona Zavadckytė, Vilniaus Mykolo Biržiškos gimnazijos mokinė Aušrinė Armonaitė, Vilniaus Jono Basanavičiaus vidurinė mokyklos mokinys Jurij Danilov.
Pirmajame ture dalyvavo daugiau nei 200 mokyklų, o finaliniame renginyje dalyvavo 40 geriausiai pirmajame ture pasirodžiusių mokinių. Šeši šio turo geriausieji jau sausį vyks į Briuselį (Belgija).

Visi mokinių siūlymai, mintys taps internetinio puslapio www.manotevyne.lt dalimi. Šiame puslapyje visi mokiniai galės pateikti savo mintis, siūlymus ir sprendimus aktualiausiais kasdieniais klausimais.

Mokiniai ne tik atsakinėjo į teorinius klausimus, bet kartu ir teikė siūlymus aktualiausiais šiandieniniais Lietuvai klausimais: kokia turi būti aukštojo mokslo reforma, ką Lietuvai davė NATO ir ką Lietuva gali duoti NATO rytoj, kaip tęsti Lietuvos misiją Afganistane, kaip sustabdyti karą keliuose, ar didinti Prezidento galias, kaip Lietuva spręs klimato atšilimo problemas ir kt.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.