B.Zelkevičiaus žvalgytuvės „Žalgiryje”

Po nesėkmingai susiklosčiusios sezono pabaigos prieš paskutinį A lygos turą A.Narbekovas pasitraukė iš komandos vyriausiojo trenerio pareigų. Ar A.Narbekovas liks dirbti „Žalgirio” klube, paaiškės artimiausiu metu.

Grįžęs iš Latvijos Benjaminas Zelkevičius davė žodinį sutikimą tapti Vilniaus „Žalgirio” futbolo klubo vyriausiuoju treneriu, bet 63 metų specialistas sutarties dar nepasirašė. Vakar B.Zelkevičius „Žalgirio” bazėje buvo susitikęs su klubo prezidento pareigas einančiu Arminu Narbekovu ir domėjosi, kokia situacija komandoje.

„Žalgirio” savininkas Vadimas Kastujevas teigia, kad žinomam specialistui B.Zelkevičiui buvo pateiktas solidus pasiūlymas, kurio šis neatsisakė. Jau prieš šių metų sezoną B.Zelkevičiui buvo siūloma tapti „Žalgirio” strategu, bet tuomet jis nutarė tęsti darbą Liepojos „Metalurgs” klube. Iš Latvijos komandos lietuvis nutarė pasitraukti, kai kova dėl aukso antrus metus iš eilės buvo pralaimėta „Ventspils” futbolininkams.

Vadovaujamas B.Zelkevičiaus „Žalgiris” didžiąsias pergales iškovojo 1987 metais. Prieš dvidešimt metų vilniečiai vienintelį kartą SSRS pirmenybėse užėmė trečiąją vietą, o atstovaudami SSRS studentų rinktinei Zagrebe triumfavo Universiados futbolo turnyre.

„Žalgirį” šis patyręs specialistas treniravo 1977-1982, 1985-1991 ir 1993-1996 metais. B.Zelkevičius dirbo Vienos „Austrios” jaunimo komandoje, Rusijos Naberežnyje Čelnų „Kamaz”, Jaroslavlio „Šinnik”, Volgogrado „Rotor”, Kaliningrado „Baltikos” klubuose, o Liepojos „Metalurgs” vadovavo keturis pastaruosius sezonus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.