Sportininkai – karo keliuose atpirkimo ožiai

Uždaroje trasoje specialiu motociklu besitreniravusį ir traumą patyrusį klaipėdietį sportininką Klaipėdos rajono policijos pareigūnai ruošiasi nubausti. Angelų sargų nuomone, tai – viena iš priemonių kovoje su karu Lietuvos keliuose.

Policijos pareigūnai šį įvykį traktuoja kaip Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimą ir ruošiasi sportininką nubausti. Esą vyksta karas keliuose, reikia imtis kažkokių priemonių.

Pasak paties sportininko, vadovaujantis tokia logika, drąsiai galima bausti ir „Formulės-1” legendą Michaelį Šumacherį, kuris per savo karjerą treniruočių metu taip pat patyrė ne vieną avariją, ar kitus lenktynininkus – už greičio viršijimą per varžybas.

Griuvo treniruotėje

Vairuotoju dirbantis klaipėdietis Antanas, redakcijos prašęs neminėti tikrojo jo vardo, sportininko licenciją įgijo prieš 6 metus ir trečius metus nuosavu su motociklu dalyvauja Lietuvos motokroso čempionato „Hobbi” klasės varžybose.

„Šalia Gargždų esančioje Grambaviškės trasoje treniruojamės nuolat. Nuvykau ten ir liepos 19-ąją, tačiau treniruotė baigėsi nesėkmingai – peršokęs trampliną blogai nusileidau, griuvau ir susilaužiau koją. Draugai iškvietė medikus, šie mane nuvežė į Klaipėdos universitetinę ligoninę, atliko operaciją”, – pasakojo motokroso entuziastas.

Jau kitą dieną klaipėdietis sulaukė policijos pareigūnų vizito.

„Už tai, kad treniruotės metu griuvau ir patyriau traumą, buvau patrauktas administracinėn atsakomybėn. Atvykus į komisariatą iš vieno pareigūno išgirdau, kad dabar Lietuvos keliuose vyksta karas, tad jie privalantys imtis priemonių. Be to, jie paėmė kraujo mėginius – nustatyti, ar aš buvau blaivus, ir pranešė, kad už tyrimus turiu sumokėti pats”, – sakė sportininkas.

Baudos už nieką

Klaipėdiečiui pirmadienį surašytas administracinės teisės pažeidimo protokolas. Jame teigiama, kad klaipėdietis pažeidė KET 172 punktą, skelbiantį, jog vairuotojas privalo važiuoti neviršydamas leistino greičio, atsižvelgti į važiavimo sąlygas.

Protokole nurodoma, kad sportininkui už jo veiksmus teks atsakyti pagal Administracinių teisės pažeidimų kodekso 127 straipsnio 2-ąją dalį. Pastaroji už KET pažeidimą, nulėmusį kitiems asmenims priklausančių transporto priemonių, krovinių, kelių, kelio ir kitų įrenginių arba kitokio turto sugadinimą bei apgadinimą, numato baudą nuo 100 iki 200 litų.

Beje, protokole pareigūnai prieštarauja patys sau – aiškindami pažeidimo esmę jie nurodo, kad klaipėdietis sportinį motociklą vairavo trasoje.

Nežino trasos statuso

Klaipėdos rajono policijos pareigūnai bylos ėmėsi visai netoli komisariato esančią trasą palaikę neveikiančia. Jų duomenimis, trasa uždaryta dar 2003 metais, o šiuo metu jos vietoje telikę „kažkokie kalneliai”.

Anot pareigūnų, klaipėdiečiui byla būtų nutraukta, jeigu šis įrodytų, kad trasa yra veikianti.

Tuo metu Lietuvos motokroso sporto federacijos prezidentas Romualdas Beresnevičius „Vakarų ekspresui” patvirtino, kad Grambaviškėje esanti trasa užregistruota ir laikoma veikiančia.

„Ten uždara trasa, keista, kad pareigūnai to nežino. Reikia tik džiaugtis, kad jūsų krašte yra motokroso iniciatorių, kurie populiarina šią sporto šaką”, – sakė federacijos vadovas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Sportininkai – karo keliuose atpirkimo ožiai"

  1. kantas

    Taigi visiems aišku, kokio intelekto žmonės dirba policijoje, jie težino atimt, pasidalint, uždraust, nubaust. Kitokie veiksmai jų protui nesuvokiami.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.