Parlamentarai siūlo švelninti rugsėjo 1-ąją galiojantį draudimą prekiauti alkoholiu

Šių metų rugpjūčio mėnesį įsigaliojusias Alkoholio kontrolės įstatymo pataisas, draudžiančios rugsėjo 1-ąją prekiauti alkoholiniais gėrimais, siūloma taisyti.

50 Seimo narių iš įvairių Seimo frakcijų pasirašė ir įregistravo Seime Alkoholio kontrolės įstatymo pataisas, kurios detalizuoja alkoholio pardavimo apribojimus rugsėjo 1 d. Įstatymo projekte taip pat numatyta leisti dienos metu transliuoti lengvų alkoholinių gėrimų reklamą ir įpareigoti transliuotojus ne mažiau kaip 10 procentų už šias transliacijas gautų lėšų skirti socialinei alkoholio vartojimo prevencijos reklamai.

„Alkoholio pardavimo rugsėjo 1 d. apribojimas – beprasmis. Tie, kas nori svaigintis, susiras būdų kur įsigyti alkoholio, kad numalšintų savo troškulį, net ir paaugliai. Todėl siūlome racionaliai įvertinti faktą, kad viešbučiuose, kavinėse, galų gale lėktuvuose, laivuose, galimybė paaugliui įsigyti alkoholio yra labai menka. Panaikinus tokius barbariškus ribojimus civilizuotam pasauliui nereikės gūžčioti pečiais, o mums – mekenti aiškinant tokių draudimų prasmę”, – sako Liberalų sąjūdžio frakcijai atstovaujantis Eligijus Masiulis.

Parlamentaras pabrėžia, kad siekiant efektyviai spręsti alkoholio vartojimo problemą būtina skirti lėšų socialinei alkoholio antireklamai, o kraštutiniai draudimai negali išugdyti atsparios alkoholiui asmenybės.

„Įvesdami kraštutinius apribojimus ar reklamos draudimus mes neišugdysime atsakingų piliečių, kurie saikingai vartotų alkoholį. Tik tikslingas, ilgalaikis informavimas, nukreiptas prieš alkoholio vartojimą, gali duoti apčiuopiamus rezultatus”, – sako E. Masiulis

Pasak jo, projekto rengimą paskatino galiojančių teisės aktų analizė bei viešojo maitinimo paslaugas teikiančių įmonių reiškiamos pastabos dėl nustatytų draudimų nepagrįstumo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.