Afganistane civilius gyventojus šaudžiusiems lenkų kariams gresia kalėjimas iki gyvos galvos

Lenkų dienraštis „Gazeta Wyborcza” ketvirtadienį rašo, kad lenkų kariai, kurie taikiame kaime nušovė šešis gyventojus, tarp jų – vaikus, melavo – jie nesigynė nuo talibų ir niekas jiems negrėsė.
Šešiems kareiviams, kuriems karinė prokuratūra pateikė kaltinimus dėl civilių gyventojų žudymo Afganistane, gresia kalėjimas iki gyvos galvos. Dar vienas sulaikytas karys kaltinamas neginamo civilio objekto užpuolimu. Prokuratūra paprašė teismo visus šiuos septynis karius areštuoti.

Visi kaltinamieji savo kaltę pripažino, o versiją, jog tame kaime kovėsi su talibais, prasimanė bijodami atsakomybės, rašo „Gazeta Wyborcza”.

Dienraščio žiniomis, po žudynių lenkų kareiviai nuvyko į kaimą ir viską nufilmavo atminimui.

„Apie tai, kas atsitiko šių metų rugpjūčio 16 dieną tame Afganistano kaime, su kareiviais kalbėjomės tuoj pat po įvykio, – dienraščiui sakė buvęs lenkų būrio Afganistane vado pavaduotojas majoras Tomaszas Biedziakas (Tomašas Bedziakas). – Tačiau vaikinai kalbėjo visai ką kita: kad buvo užpulti ir atsakė ugnimi. Dabar jie pakeitė savo parodymus”.

Rugpjūčio 16 dienų lenkų šarvuotas patrulis užvažiavo ant pakelės bombos ir buvo apšaudytas. Lenkų kareiviai esą vydamiesi priešą užpuolė civilių gyventojų kaimą ir atakos metu esą atsitiktinai nukovė šešis vietos gyventojus, tarp kurių buvo moterų ir vaikų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.