Kas antram didmiesčių gyventojui didžiausią nerimą kelia augančios kainos – apklausa

Beveik pusei – 48 proc. – apklaustų Lietuvos didmiesčių gyventojų pastaruoju metu labiausiai nerimą kelia lyg ant mielių kylančios kainos.
Kaip parodė savaitraščio „Veidas” užsakymu skambučių centro „Fonitel” atlikta apklausa, 15 proc. respondentų teigė, jog jiems ramybės neduoda valdžios bejėgiškumas, 14 proc. – sveikata, 11 proc. – vaikų ateitis, 7 proc. baiminasi galimos finansinės krizės.

Tuo metu situacija šalies energetikos ūkyje gyventojų nejaudina – tai verčia nerimauti vos 1 proc. apklaustųjų.

Į klausimą, ar jaučia pavojų, kad gyvenimo stabilumas Lietuvoje mažėja, 43 proc. gyventojų atsakė, jog kartais, bet tokiai nuotaikai stengiasi nepasiduoti.

Beveik trečdalis (28 proc.) respondentų stabilumo nejaučia jau seniai, o 24 proc. teigė, kad jų niekas negali išmušti iš vėžių. Tokios nuomonės daugiausiai jaunesnio amžiaus -18-29 metų – respondentų.

Lietuviai kilus stabilumo problemų labiausiai linkę pasikliauti savo jėgomis. Taip teigė 62 proc. apklaustųjų.

Trečdalis respondentų paramos ieško savo šeimoje, o valdžios veiksmais kritiniu momentu pasikliautų vos 4 proc. Beje, iš valdžios pagalbos tikisi tik vyresni – nuo 50 iki 80 metų gyventojai. Tuo metu savo darbdaviu tokiu atveju pasikliautų tik 1 proc. apklaustųjų.

„Fonitel”, atlikdama apklausą, lapkričio 8-9 dienomis apklausė 500 Lietuvos didžiųjų miestų gyventojų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.