„BaltCap“ valdyba užbaigė bendrovės akcijų išpirkimo sandorį

Vienos pirmaujančių Baltijos šalyse privataus kapitalo fondus valdančios bendrovės „BaltCap” valdybos nariai iš Estijos, Latvijos, Lietuvos ir Suomijos užbaigė 100 proc. bendrovės akcijų paketo išpirkimo iš „Evli Group” ir „CapMan” sandorį. „BaltCap” ir toliau valdys „Baltic Investment Fund III” ir „Baltic SME Fund” fondus kartu su „CapMan” ir „Evli Group”, o naujus fondus ateityje valdys atskirai.

„Šis sandoris suteiks daugiau lankstumo ir motyvacijos Baltijos šalyse dirbančioms investuotojų komandoms. Tai logiškas žingsnis privataus ir rizikos kapitalo valdymo sektoriuje, kuriame daugelį fondų valdo nepriklausomi ir savose rinkose besispecializuojantys valdytojai”, – teigė „BaltCap” partneris Simonas Gustainis.

„Mūsų turimos „BaltCap” akcijų dalies pardavimas yra „CapMan” strategijos dalis. Džiaugiamės galėdami ir toliau valdyti „Baltic Investment Fund III” ir „Baltic SME Fund” fondus kartu su profesionalia „BaltCap” komanda”, – sakė „CapMan” plėtros direktorius Petri Saavalainen.

„Šis sprendimas yra mūsų naujosios strategijos – koncentruotis ties sparčiai augančiais pagrindiniais verslo segmentais, tokiais kaip įmonių finansai, turto valdymas ir finansų rinkos – dalis”, – sakė „Evli Securities” (buvusios „Suprema Securities”) generalinis direktorius Aidas Galubickas. Pasak jo, siekdama užtikrinti didžiausią investicijų grąžą savo klientams bendrovė ir toliau bendradarbiaus su geriausiais regiono privataus bei rizikos kapitalo valdytojais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.