„Paskutinį teismą” sektantai sutiks valgydami uogienę

Apie trisdešimt sektantų Rusijos Penzos srityje, Bekovo rajone, išsikasė slėptuvę po žeme ir grasina susideginti.

Laikydamiesi savo religinių įsitikinimų maždaug 30 žmonių, tarp jų keturi vaikai, apsirūpino maisto produktais ir pasislėpė slėptuvėje laukti pasaulio pabaigos. Sektantai teigia esą apsirūpinę gausiomis žibalo, dujų atsargomis ir net turi sukaupę apie pusę tonos medaus bei daugybę uogienės. Pasak rajono prokurorės Alevtinos Volčkovos, netoli Nikolskojės gyvenvietės 29 žmonės, vadinantys save „tikrosios Rusų Ortodoksų Bažnyčios” atstovais, išsikasė po žeme tunelį, kuriame yra šulinys, celės, virtuvė ir kitų patalpų.

Apsigyvenę šiame požemyje jie surašė valdžios institucijoms dokumentą, kad pasislėpė ten savo noru. „Požemio gyventojai grasina susideginti, jeigu prieš juos bus imtasi prievartos priemonių”, – pažymėjo A.Volčkova. Pasak jos, dabar prie slėptuvės milicijos darbuotojai kol kas tik saugo viešąją tvarką. Dėl šio fakto šeštadienį buvo iškelta baudžiamoji byla. Atliekamas parengtinis bylos tyrimas.

Paskirtos kelios ekspertizės, tarp jų – šios grupės vadovo, kurį sektantai vadina „tėvu Piotru”, psichiatrų ekspertizė. A.Volčkova pabrėžė, kad tarp žmonių, pasislėpusių po žeme, nėra vietos gyventojų. Visi „tėvo Piotro mokymo” sekėjai jo kvietimu atvažiavo į Penzos sritį iš kitų Rusijos regionų, taip pat iš NVS šalių. Kai kurie jų yra pažeidę pasų režimą arba turi kitų problemų, susijusių su įstatymais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.