Rinkos situacija stabilizavosi

Vakar OMXV indeksas sumenko 0,16 proc., iki 542,67 punkto, bendra biržos apyvarta siekė 6,33 mln. litų, sandorių skaičius buvo 729, o brangusių ir pigusių pozicijų santykis atitinkamai 16 ir 156.

Užvakar pasaulyje pasirodė nemažai teigiamos informacijos, kuri iš dalies paneigė įvairiausias spekuliacijas apie pasaulio ekonomikos griūtį – Europos ekonomika trečią ketvirtį augo sparčiau nei prognozuota; HSBC banko pelnas taip pat kilo sparčiau nei prognozuota ir kompensavo nuostolius, patirtus dėl paskolų krizės; Saudo Arabija pareiškė, kad spekuliacijos apie naftos trūkumą yra nepagrįstos. Po tokio informacijos srauto pasaulio akcijų indeksai pašoko nuo 0,5 iki 5 procentų.

JAV doleris vis silpsta euro atžvilgiu. Analitikai spėja, kad naujausi JAV statistikos duomenys nebus palankūs. JAV dolerio kursas, antradienio vakare Niujorke siekęs 1,4602 JAV dolerio, trečiadienį Azijoje smuko iki 1,4666 JAV dolerio. Analitikų vertinimais, mažmeninės prekybos apyvartos didėjimas JAV spalį sulėtėjo nuo 0,6 proc. iki vos 0,2 procento. Jų nuomone, neigiami mažmenų duomenys gali reikšti, kad būsto rinkos krizė pasireiškia ir kituose JAV ūkio sektoriuose.

JAV dolerio kursas netrukus vėl sustiprės, tikina JAV prezidentas George’as Bushas. „Jeigu žmonės įvertins mūsų ūkio stiprumą, jie supras, kodėl esu įsitikinęs, kad JAV doleris taps stipresnis”, – pareiškė jis.

Pastarosiomis savaitėmis aukštyn kopusios naftos kainos tikriausiai įsitvirtins 80-100 JAV dolerių už barelį intervale, mano Venesuelos prezidentas Hugo’as Chavezas, kurio vadovaujama šalis yra penkta pagal dydį naftos eksportuotoja pasaulyje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.