Lietuvos parlamentarai svarstys bandymų destabilizuoti Gruziją pasmerkimą

Lietuvos Seimas svarstys rezoliuciją, kuri pasmerktų „bet kokius kitų valstybių bandymus” kištis į Gruzijos vidaus reikalus, siekiant destabilizuoti demokratijos kelią pasirinkusią valstybę ir palaikyti separatistinius judėjimus šalies viduje.
Rezoliucijos projekte, kuriam trečiadienį pritarė Seimo Užsienio reikalų komitetas, taip pat pažymima, kad Gruzijos teritorinis vientisumas yra nediskutuotinas ir tarptautinės demokratinės bendruomenės besąlygiškai pripažįstamas ir palaikomas.

Dokumente reiškiamas pritarimas Gruzijos siekiams stiprinti valstybingumą, plėtoti demokratiją, rinkos ekonomiką ir integruotis į euroatlantinę erdvę.

Pojekte sveikinamas Gruzijos vadovybės ketinimas šią savaitę atšaukti nepaprastąją padėtį šalyje, kompromisinis sprendimas dėl pirmalaikių prezidento rinkimų, Gruzijos vadovybė ir opozicija reginamos vesti dialogą, kad šalis būtų išvesta iš politinės krizės taikiomis demokratinėmis priemonėmis.

URK, pritaręs rezoliucijos projektui, nutarė siūlyti Seimo seniūnų sueigai įtraukti jį į ketvirtadienio plenarinio posėdžio darbotvarkę.

Praėjusią savaitę Gruzijoje kilo politinė krizė, policijai išvaikius Tbilisyje opozicijos piketus ir paskelbus nepaprastąją padėtį, kurios metu draudžiamos viešos piliečių akcijos ir apribotas informacijos rinkimas bei skleidimas.

Opozicija piketus rengė, reikalaudama pirmalaikių rinkimų. Kompromisas pasiektas, pažadėjus prezidento rinkimus surengti sausio 5 dieną ir artimiausiu metu atšaukti nepaprastąją padėtį.

Neramumų kurstymu Gruzijos valdžia apkaltino Maskvą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.