EK: aviakompanijų interneto svetainėse pateikiama klaidinanti informacija

Europos Komisijos (EK) atliktas tyrimas parodė, kad mažiausiai 200 Europos aviakompanijų interneto tinklalapiuose pateikiama vartotojus klaidinanti informacija, praneša BBC.

Vykdančiosios Europos Sąjungos (ES) institucijos duomenimis, oro linijų bendrovių interneto svetainėse, be kita ko, aviabilietų kainos nurodomos be mokesčių ir rinkliavų, o informacija apie pigius bilietus pateikiama blogiausiai matomoje vietoje.

Komisija gali liepti uždaryti vartotojus klaidinančius tinklalapius, jei jie nebus patobulinti.

EK surengtame tyrime dalyvavo penkiolikos valstybių aviacijos priežiūros institucijos, kurios išnaršė 400 interneto svetainių ir nustatė, kad pusė tinklalapių neatitinka ES teisės aktų. Dažniausiai tinklalapiuose aviabilietų kainos nurodomos be oro uostų mokesčių ir kitų rinkliavų, juose reklamuojami „nemokami” skrydžiai, kurie galiausiai visai nėra nemokami, aviabilietai parduodami su privalomu draudimu ir kt.

Komisija nusprendė neįvardinti nė vienos prasikaltusios aviakompanijos ir duoda joms laiko pasitaisyti.

Tačiau panašų tyrimą atlikusi Ispanijos vartotojų teisių apsaugos institucija nustatė, kad labiausiai vartotojus klaidina „Ryanair”, taip pat „Vueling”, „Iberia” ir „Spainair”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.