Restorane šaudęs VAD majoras bando grįžti į tarnybą

Po šaudymo sostinės restorane iš tarnybos Vadovybės apsaugos departamente (VAD) atleistas majoras Jonas Paulikas bando grįžti į tarnybą – Vilniaus apygardos administraciniam teismui jis atsiuntė prašymą, kurio atleidimą iš darbo prašo pripažinti neteisėtu.
Pirmasis teismo posėdis įvyko antradienį, tačiau pats pareiškėjas posėdyje nepasirodė, nes susirgo.

Teismas bylą atidėjo, manydamas, kad pareiškėjas turi teisę dalyvauti bylos nagrinėjime. Byla bus tęsiama gruodžio 17 dieną.

Be to, teismo vertinimu, šioje byloje trūksta įrodymų – ginčijamas įsakymas parengtas VAD tarnybinio patikrinimo išvada. Nežinodamas jos turinio, teismas teigia negalintis patikrinti, ar įsakymas teisėtas.

Teismas ketina pasiteirauti baudžiamąją bylą dėl incidento restorane tiriančio Vilniaus miesto apylinkės prokuratūros prokuroro apie galimybę gauti tarnybinio patikrinimo išvadą ir jei ji slapta, ar galima ją išslaptinti.

VAD atstovas teismui teigė, kad bylą tiriantis prokuroras uždraudė skelbti ikiteisminio tyrimo duomenis.

S.Pauliko advokatas Virgilijus Kaupas žurnalistams sakė, kad duomenų, kuo jo klientas pažeidė tarnybinę etiką, nepateikta iki šiol.

„Ikiteisminis tyrimas dar ne viskas. Mes žinome, kaip kartais baigiami ikiteisminiai tyrimai”, – žurnalistams sakė advokatas.

Vilniaus miesto apylinkės prokuratūra atlieka ikiteisminį tyrimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Jis bus baigtas šiemet.

Incidentas įvyko rugpjūtį.

39 metų VAD pareigūnas kilus konfliktui su sostinės restorano „Amatininkų užeiga” personalu, išsitraukė vardinį ginklą „Sig Sauer” ir net septynis kartus iššovė į po virtuvę bėgiojantį ir nuo įsiutusio pareigūno bandantį pasislėpti virėją.

Po konflikto, per kurį niekas nenukentėjo, VAD pareigūnas buvo sulaikytas ir nuvežtas į Vilniaus 3-ąjį policijos komisariatą. Jam nustatytas sunkus girtumo laipsnis – matuoklis pareigūno organizme nustatė esant 3,64 promilės alkoholio. Po apklausos vardinis ginklas iš pareigūno buvo atimtas.

Kitą dieną po incidento J.Paulikas atsigulė į ligoninę. Spauda teigė, kad majoras skundėsi neva buvęs sumuštas jį sulaikiusių policijos pareigūnų – jam ant veido buvo kraujosruva.

Po įvykio VAD majoras J.Paulikas buvo atleistas iš pareigų.

Tada VAD teigė, kad atlikus tarnybinį patikrinimą nustatyta, kad pareigūnas pažemino departamento pareigūno vardą ir pagal statutą už pareigūno vardo pažeminimą taikoma nuobauda – atleidimas iš pareigų.

Vilniaus policija dėl viešosios tvarkos pažeidimo pradėjo ikiteisminį tyrimą, tačiau vėliau tyrimą perėmė Vilniaus miesto apylinkės prokuratūra.

Kadenciją baigusį prezidentą Algirdą Brazauską saugojęs J.Paulikas buvo vienas seniausių VAD darbuotojų, čia jis dirbo nuo 1991 metų. Už gerą tarnybą pareigūnas yra apdovanotas vardiniu ginklu, kuriuo ir švaistėsi restorane.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.