Kultūros ministro Jono Jučo vizitas Kaliningrade

2007 m. lapkričio 11-13 d. LR Kultūros ministras Jonas Jučas su oficialiu vizitu lankėsi Kaliningrade. Kaliningrado srities vyriausybėje Ministras susitiko su vicepremjere Elena Babinovskaja ir kultūros viceministru Andrejumi Popovu ir aptarė Lietuvos Respublikos ir Kaliningrado srities kultūrinio bendradarbiavimo politiką. Buvo pabrėžta, kad 2007 metų gegužę pasirašytas kultūrinių mainų Protokolas vykdomas. J.Jučas priminė, kad 2005 metais Lietuva inicijavo K.Donelaičio premiją, skirtą Kaliningrado rašytojui Viačeslavui Karpenkai. Pareikštas ketinimas padaryti šią premiją vyriausybine, abipuse, ir paeiliui kasmet teikti ją tiek Lietuvos, tiek Kaliningrado kultūrininkams, nusipelniusiems kaimyninių kultūrų bendradarbiavimą.
Kaliningrado pusė buvo pakviesta dalyvauti „Vilnius – Europos kultūros sostinė” renginiuose, įvyksiančiuose 2009 metais. Susitikime dalyvavo LR generalinis konsulas Kaliningrade Viktoras Baublys ir kultūros atašė Arvydas Juozaitis.
Kultūros ministras susipažino su Kaliningrado kultūros objektais, lietuviškos kultūros židiniais ir dalyvavo IV tarptautinio džiazo festivalio „Džiazas filharmonijoje” uždaryme, kurį kasmet puošia ir lietuvių atlikėjų vardai. Šiais metais baigiamajame koncerte dalyvavo lietuviškas kolektyvas „Kivi”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.