Autobuso ratas sužalojo vaiką

Maršrutinis autobusas Vilniuje ratu sutraiškė vienų metų vaikui rankutę. Pradiniais duomenimis, autobuso vairuotojas dėl įvykio nėra kaltas.

Nelaimė įvyko šeštadienį 13.19 val. Vilniuje, Fabijoniškių rajone. Šeštojo maršruto autobusas sustojo „Tako” stotelėje ir išleido keleivius. Sulipus naujiems keleiviams didžiulis „Karosa B841” autobusas su priekaba pajudėjo iš vietos. Netikėtai pradėjo šaukti ir daužyti į lango stiklą gale autobuso esantys keleiviai. Jie pastebėjo, kad prie užpakalinio dešiniojo rato subėgo žmonės, ir suprato, kad kažkas negerai. Sustabdęs autobusą ir iš jo iššokęs vairuotojas pamatė, kad autobuso ratas prispaudęs mažo berniuko rankutę. Vairuotojui teko pavažiuoti atbulomis, kad nukentėjusį vaiką būtų galima ištraukti. Skubiai iškviesti medikai vienų metų berniuką nugabeno į Vilniaus universitetinę vaikų ligoninę Santariškėse. Berniuko gyvybei pavojus negresia, tačiau jam diagnozuotos plėštinės žaizdos rankoje ir teks daryti dalinę amputaciją.

„Kaip ten viskas įvyko, dabar sunku pasakyti, – LŽ sakė UAB „Vilniaus autobusai” direktorius eksploatacijai Rimantas Markauskas. – Atrodo, berniukas buvo kartu su seneliu. Šis, matyt, neapsižiūrėjo ir vaikas pribėgo prie autobuso. Įvykį tiria policija. Pareigūnai sako, kad vairuotojo kaltės nėra.” 58 metų vairuotojas „Vilniaus autobusuose” dirba jau seniai. Jokių nuobaudų ar avarijų iki šiol neturėjo. R.Markauskas LŽ negalėjo pasakyti, ar vairuotojas berniuką ligoninėje aplankė. Vaikas iki šiol dar tebėra reanimacijoje.

Autobusų parko vadovybė lauks policijos tyrimo rezultatų. Tokio pobūdžio nelaimių „Vilniaus autobusuose” jau seniai nėra buvę. R.Markauskas prisiminė, kad panašus įvykis buvo maždaug prieš penkerius metus. Vilniaus Olandų gatvės stotelėje pajudėjęs maršrutinis autobusas negyvai sužalojo po ratais patekusį vyrą. Vyriškis buvo išgėręs, manoma, kad jis paslydo ir griuvo po pajudėjusiu autobusu. Tuomet bendrovei teko sumokėti žuvusiojo vaikams kompensaciją už padarytą materialinę ir neturtinę žalą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.