Dukrą nužudžiusi motina – nepakaltinama

Kauno apygardos teismas (KAT) vakar skyrė priverčiamųjų medicinos priemonių taikymą savo mažametę dukterį nužudžiusiai kaunietei. Moteris bus gydoma Rokiškio psichiatrijos ligoninėje (RPL). Jos gydymo sąlygos bus persvarstomos kas pusmetį.

Šis įvykis beveik prieš metus sukrėtė kone visą Lietuvą. Devynerių metukų Brigitos budeliu tapo jos motina, tuomet 52 sulaukusi Valė Keizikienė. Moteris medikų pripažinta nepakaltinama, ji ir dabar gydoma Rokiškio psichiatrijos ligoninėje. V.Keizikienė prisipažino mirtinai peiliu subadžiusi dukrelę, mat taip jai neva liepęs balsas iš dangaus. Nelaimėlė taip lyg ir bandė nuo kažko apsaugoti į mokyklą besiruošiančią mergytę. Tačiau Kauno J.Urbšio vidurinės mokyklos trečiokė tada, savo nelaimei, liko namuose.

Bandė nusižudyti

Kraupi tragedija įvyko praėjusių metų lapkričio 20-ąją. Peiliu subadytas devynmetės kūnas buvo rastas namuose, dviejų nedidelių kambarėlių bendrabučio bute Kovo 11-osios gatvėje. Mergaitė buvo aprengta krikšto rūbeliais ir paguldyta į lovą. Iš karto po nelaimės mergaitės motina bandė nusižudyti iššokdama pro penkto aukšto balkoną. Nepavykus to padaryti, ji nubėgo į netoliese esantį prekybos centrą „Savas”. Čia besiblaškančią kruviną moterį pamatę žmonės iš karto pakvietė medikus bei policiją. Būtent pareigūnai ir surado nužudytąją mergaitę. Jai buvo suduota ne mažiau kaip 11 smūgių virtuviniu peiliu. V.Keizikienė kalbėti negalėjo. Prokurorai ją sugebėjo apklausti tik po savaitės, kai medikų pastangomis moters protas kiek prašviesėjo. Ji prisipažino įvykdžiusi nusikaltimą.

Nutraukė gydymą

Nukentėjusiuoju byloje pripažintas mažylės tėvas Vitoldas Keizikas. Jis su buvusia žmona kurį laiką dirbo bendrovėje „Kauno duona”, tačiau kartu negyveno. V.Keizikienė Brigitą augino viena. Moteris turi dar du vaikus iš pirmosios santuokos. Sūnus gydomas Rokiškio ligoninėje, dukra, kuri taip pat pripažinta nukentėjusiąja, jau kuris laikas gyvena užsienyje.

Tragedijos vargingame Kauno daugiabutyje niekas nesitikėjo. Ir mergaitės mokytojai, ir Valės Keizikienės bendradarbiai pernai LŽ pasakojo, kad moteris gyveno nepasiturinčiai, tačiau labai tvarkingai ir švariai. 70 procentų nedarbingumą turinti moteris dirbo mašiniste prie traškučių pakavimo linijos. Tačiau bendradarbiai apie sutrikusią jos psichiką nieko nebuvo girdėję. Vėliau, po nelaimės, apie V.Keizikienės prastą sveikatą prakalbo giminaičiai. Ilgai vartojusi medikamentus, prieš pat nužudymą ji buvo savavališkai gydymo kursą nutraukusi. Manoma, kad tai ir tapo tragedijos priežastimi.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.