Per T.Beardo debiutą Izraelyje rungtynės buvo nutrauktos

Tik sekmadienį į Izraelį atvykęs 36 metų 206 cm ūgio vidurio puolėjas Tanoka Beardas tą pačią dieną debiutavo šalies pirmenybėse. Tiesa, rungtynės, kuriose jis kartu su iki tol pralaimėjimo nepatyrusia Holono „Hapoel” komanda kovojo Jeruzalėje su vietos „Hapoel”, buvo nutrauktos.

Kaip pranešė Izraelio naujienų tarnybos, 38 minutes ir 36 sekundes vyko atkakli ir įdomi kova, kurią šalies žurnalistai jau spėjo pavadinti vienomis gražiausių naujojo sezono rungtynių, rašo krepsinis.net.

Jeruzalės „Hapoel” komandai pirmaujant 94:89, vienas sirgalius nutarė numesti į aikštelę fejerverko sprogmenį. Tai pastebėjęs apsaugos darbuotojas pagriebė sprogmenį, tačiau nespėjo išmesti ir šis sprogo rankoje. Apsaugos darbuotojas neteko trijų pirštų.

Anot Izraelio spaudos, sprogmuo nebuvo labai pavojingas, jis turėjo tiesiog sukelti garsą, tačiau, paėmus fejerverką į rankas, jis sprogo.

Rungtynės buvo nedelsiant sustabdytos, o mačo teisėjai nutarė netęsti dvikovos. Taip pat nukeltos ir pirmadienį planuotos dvikovos. Susitikimo baigtis paaiškės po Izraelio lygos vadovybės posėdžio.

Kadangi rungtynės buvo nutrauktos, nėra galimybės sužinoti susitikimo statistikos ir kaip pasirodė T.Beardas. Teigiama, jog komandos naujokas rungtyniavo nedaug ir ypatingai pasižymėti nesuspėjo.

Taip pat nutarta nukelti pirmadienio rungtynes, kuriose turėjo susitikti šalies čempionas Tel Avivo „Maccabi” klubas, rungtyniaujantis vienoje Eurolygos grupėje su Vilniaus „Lietuvos rytu”, ir Ramat Gano „Ironi” komanda.

Kaip jau rašėme, penktadienį Kauno „Žalgirio” vadovai paskelbė nutraukiantys sutartį su komandos kapitonu T.Beardu.

Su „Žalgirio” komanda T.Beardas pradėjo žaisti beveik prieš penkerius metus – 2002 metų gruodį. Jau po pirmojo sezono Lietuvoje amerikietis buvo vadinamas vienu geriausių LKL legionierių per visą pirmenybių istoriją. Per savo karjerą „Žalgiryje” T.Beardas laimėjo 4 LKL aukso žiedus ir vieną sykį iškovojo SEB BBL nugalėtojų taurę.

T.Beardas pasižymėjęs ir Eurolygoje. Jam ligi šiol priklauso naudingumo rekordas. 2004 metų sausio 22 dieną T.Beardas per 38 minutes prieš Bolonijos „Skipper” komandą pelnė 35 taškus (2-11/14, 1-13/13), atkovojo 19 kamuolių (iš jų 10 puolime), 2 kamuolius perėmė ir 2 blokavo, išprovokavo 11 priešininkų pražangų, tačiau 3 kartus prasižengė ir surinko net 63 naudingumo balus.

„Žalgirio” viceprezidentas Gediminas Navikauskas, paklaustas, kokios išsiskyrimo priežastys, atsakė taip: „Abipusiškai nutarėme, kad taip bus geriau. Tanokai reikia naujų iššūkių. Jis atvyko į „Žalgirį” prieš penkerius metus. Matėte, kaip jis kovėsi, kaip gynė „Žalgirio” garbę. Ar tai geras sprendimas, parodys ateitis.”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.