Darželis „Obelėlė” liko be šildymo

Dėl praėjusį šeštadienį lopšelyje-darželyje „Obelėlė” įvykusios šilumos tinklų avarijos pastatas liko be šildymo. Vakar įstaiga dirbo kone ekstremaliomis sąlygomis.

Grupės buvo sujungtos po dvi į vieną, o aukščiausia temperatūra patalpose tesiekė 14-17 laipsnių.

Tik kai kuriems iš „Obelėlę” lankančių mažylių tėvų žinia, kad norint palikti vaiką darželyje teksią jį šiltai apmūturiuoti, buvo nemaloni pirmadienio staigmena. Pasak įstaigos direktorės Astos Vainiutės, dauguma tėvų jau šeštadienį žinojo, kad artimiausiomis dienomis darželis nebus šildomas, mat lapkričio 10 dieną, kai įvyko avarija, įstaiga dirbo.

Tačiau ir žinodami, kokiomis sąlygomis vaikams teks praleisti dieną, daugelis tėvų pasiryžo juos palikti darželyje – vakar iš 75 sąrašuose esančių vaikų į darželį atėjo 51.

„Kai kurie pamatę ant durų skelbimą, kad nėra šildymo, apsisuko ir išėjo, kiti vaikams šiltesnius megztinius, storesnes kelnes atnešė”, – pasakojo A. Vainiutė.

Pasak direktorės, tėvai pasirūpino ir elektriniais radiatoriais. Tik viena bėda ne bėda – paaiškėjo, jog vienu metu galima įjungti labai ribotą kiekį šildytuvų, mat pasenusi pastato elektros instaliacija tiesiog neatlaiko didelės apkrovos.

„Radome išeitį – grupes sujungėme po dvi. Taip ir šilčiau, ir smagiau. Ugdomoji veikla šiuo metu mums ne tiek ir aktuali. Tikimės, kad gedimai netrukus bus pašalinti ir galėsime grįžti prie įprasto režimo”, – sakė A. Vainiutė.

Paklausta, kiek laiko mažiesiems ir jų auklėtojoms teks kęsti šaltį, Švietimo įstaigų ūkio tarnybos viršininkė Violeta Gembutienė tvirtino, kad už „Obelėlės” šildymo sistemos eksploatavimą atsakingos bendrovės darbuotojai gedimą pašalinti turėtų per dvi tris dienas. Patys prie darželio kieme trūkusio šilumos vamzdžio plušėję vyrai prognozavo, kad blogiausiu atveju darbai esą gali užtrukti savaitę.

Nors šildymo sezonui įstaiga buvo pasiruošusi – hidrauliniai bandymai praėjo sklandžiai, „Obelėlės” auklėtojos Audronė ir Giedrė pasakojo, kad „stebuklai su šildymu” darželyje tęsiasi nuo pat oficialaus šildymo sistemos pradžios.

„Viena darželio grupė iki šiol net nebuvo pradėjusi šilti. Darbininkai jau ir grindis joje išlupo, bet niekaip nesuranda gedimo. O viskas prasidėjo nuo to, kad vasarą kieme pakeitė kažkokį vamzdį”, – guodėsi pedagogės.

V. Gembutienė neatmetė galimybės, kad vasarą keičiant šiluminės trasos vamzdį sistema galėjusi užsiteršti. Tačiau, anot jos, problema esanti kur kas didesnė – esą jau seniai metas pakeisti visą per 40 metų eksploatuojamo pastato vamzdyną, kuris paskutinįsyk remontuotas tebuvo 1982 metais.

Apskritai „Obelėlės” situacija nepavydėtina, – neslėpė Ūkio tarnybos viršininkė.

„Pasenusi elektros instaliacija, supuvę langai, o pastato fasado būklė – kone prasčiausia iš visų mieste esančių ikimokyklinių įstaigų. Šiuo metu guodžia tik tai, kad jau ateinančią vasarą „Obelėlėje” bus sudėti plastikiniai langai”, – sakė V. Gembutienė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.