Skelbiamas naujas konkursas „Žiniasklaida prieš korupciją”

Lietuvos žurnalistų sąjunga (LŽS), Nacionalinė žurnalistų kūrėjų asociacija (NŽKA) ir LR Specialiųjų tyrimų tarnyba pirmą kartą rengia žurnalistams konkursą antikorupcijos tema „Žiniasklaida prieš korupciją”. Tikimasi, jog tai bus kasmetinis konkursas.

Jungtinių Tautų Organizacija gruodžio 9-ąją yra paskelbusi Tarptautine antikorupcijos diena, kuri skirta atkreipti dėmesį į plintančią korupciją ir paskatinti žmones aktyviau su ja kovoti. Todėl šiai dienai paminėti LŽS, NŽKA ir STT organizuoja žurnalistų konkursą „Žiniasklaida prieš korupciją”. Šiuo konkursu siekiama skatinti konkurso dalyvius ir kitus Lietuvos žiniasklaidos atstovus ne tik aktyviau domėtis antikorupcijos tema, bet ir analizuoti, tirti korupcijos reiškinį bei formuoti visuomenės nepakantumą korupcijai.

Konkurse „Žiniasklaida prieš korupciją” gali dalyvauti žurnalistai, kurių tiriamosios žurnalistikos publikacijas (spaudoje ir/ar internete) ar televizijos, radijo laidas ir/ar reportažus konkursui atrenka Lietuvos žiniasklaidos priemonių redakcijos ir nepriklausomi autoriai. Viena redakcija ar nepriklausomas autorius konkursui gali siūlyti iki trijų tiriamosios žurnalistikos publikacijų (spaudoje ir/ar internete) ar televizijos, radijo laidų ir/ar reportažų antikorupcijos tema. Publikacijų, laidų ir/ar reportažų ciklas vertinamas kaip vienas darbas.

Tiriamosios žurnalistikos publikacijos (spaudoje ir/ar internete) ar televizijos, radijo laidos ir/ar reportažai antikorupcijos tema turi būti pateikti iki 2007 m. lapkričio 23 d. Lietuvos žurnalistų sąjungai adresu: Teatro g. 8, Vilnius, arba el. paštu: mokymai@lzs.lt. Siunčiant tiriamosios žurnalistikos darbus (kurie turi būti viešai paskelbti Lietuvos žiniasklaidos priemonėse 2007 metais) nurodoma: autoriaus vardas, pavardė, telefonas, elektroninio pašto adresas, darbovietė ir jos adresas bei nuoroda konkursui.

Konkursui pateiktus darbus vertins komisija, kurią sudarys po du deleguotus atstovus iš LŽS, NŽKA ir STT. Komisija rinks keturių kategorijų – Lietuvos miestų ir rajonų spauda, Regioninė spauda, Nacionalinė spauda ir interneto tinklalapiai (bei portalai), Televizija ir radijas – nugalėtojus. Darbų vertinimo kriterijai – informacinis aktualumas, visuomeninė reikšmė, informacijos šaltinių kokybė ir įvairovė, originalumas ir kūrybiškumas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.