Lietuvos premjeras pasveikino savo kolegą iš Lenkijos

Lietuvos premjeras Gediminas Kirkilas pasveikino savo kolegą iš Lenkijos Donaldą Tuską, pradėjusį vadovauti kaimyninės valstybės ministrų kabinetui.
Sveikinimo telegramą naujajam Lenkijos premjerui G.Kirkilas pasirašė šeštadienį. Joje Lietuvos ministras pirmininkas rašo esąs tikras, jog abiejų šalių strateginė partnerystė, kaip puikus valstybių bendradarbiavimo pavyzdys, bus ir toliau plėtojama.

„Esu įsitikinęs, kad su Jumis ir Jūsų vadovaujama Vyriausybe sėkmingai tęsime pradėtus svarbius darbus. Tarp jų – europinės reikšmės energetikos ir transporto infrastruktūros projektai, atitinkantys mūsų valstybių ir jų piliečių poreikius vieningoje Europoje”, – sakoma G.Kirkilo pasirašytame sveikinime Lenkijos premjerui D.Tuskui.

Sveikinime G.Kirkilas taip pat pakvietė D.Tuską artimiausiu metu apsilankyti Lietuvoje.

D.Tuską į ministro pirmininko pareigas Lenkijos prezidentas Lechas Kaczynskis (Lechas Kačynskis) paskyrė penktadienį.

Naujojo premjero vadovaujama centro dešinioji partija praėjusį mėnesį laimėjo pirmalaikius parlamento rinkimus. D.Tuskas pakeis prezidento brolį dvynį Jaroslawą Kaczynskį (Jaroslavą Kačynskį), kurio konservatyvioji Įstatymo ir teisingumo partija buvo antra spalio 21-ąją vykusiuose rinkimuose.

D.Tuskui pavesta sudaryti naują ministrų kabinetą, kuris oficialiai turėtų būti patvirtintas kitą savaitę. Vyriausybės prisaikdinimas Seime ir balsavimas dėl pasitikėjimo ja turi vykti dar po savaitės.

50 metų D.Tuskas žada vykdyti liberalią ekonominę politiką ir palaikyti glaudesnius ryšius su Lenkijos partnerėmis Europos Sąjungoje negu tai dvejus metus darė euroskeptiškieji broliai Kaczynskiai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.