Policininko S.Pauliko kraujyje alkoholio neaptikta

Policijos patrulio Sauliaus Pauliko kraujyje Klaipėdos ekspertai alkoholio neaptiko.
Tai BNS šeštadienį sakė Skuodo rajono apylinkės prokuratūros vyriausiasis prokuroras Valdemaras Vaitekūnas.

Jis taip pat pažymėjo, kad kol kas nėra pilnai atlikti visi tyrimai, nebaigtas tirti įtariamojo šlapimas.

Spauda mirga vietos gyventojų pranešimais, kuriuos teigiama, prieš pat tragišką avariją S.Paulikas su kolegomis girtavo kaimo turizmo sodyboje, o prieš išeidamas iš jos, pasistvėrė degtinės butelį.

Kaip žinia, įtariamojo kraujas ir šlapimas tyrimams buvo paimtas praėjus daugiau nei 17 valandų po tragiškos avarijos. Visą tą laiką policininkas slapstėsi nuo teisėsaugos.

„Vis tiek įrodinėsim, dirbsim, yra ir kitų būdų įrodyti girtumą”, – BNS sakė prokuroras V.Vaitekūnas.

Jeigu pasitvirtins įtarimai, kad S.Paulikas vairavo neblaivus, įtarimai jam bus sugriežtinti ir tada jis bus kaltinamas sukėlęs avarijas būdamas apsvaigęs nuo alkoholio. Tada jam gali grėsti griežtesnė bausmė.

Tačiau prokuroras pripažino, kad alkoholio buvo rasta kartu su S.Pauliku vykusio asmens kraujyje.

Šio vyro asmenybės ir rasto alkoholio kiekio pareigūnas įvardinti nepanoro.

Skuodo rajono apylinkės teismas S.Pauliką suėmė vienam mėnesiui.

Prokuroras taip pat prašo nušalinti pareigūną nuo tarnybos 4 mėnesiams.

Šį prašymą teismas išnagrinėjo, bet nutartį skelbs tik pirmadienį.

27 metų Skuodo policijos patruliui S.Paulikui ketvirtadienio rytą buvo pareikšti įtarimai,

jis buvo apklaustas įtariamuoju. Įtariamajam gresia laisvės atėmimas iki 8 metų.

Pasak Skuodo teisėsaugos pareigūnų, jau neabejojama, kad tris ketvirtokus pražudžiusią mašiną vairavo S.Paulikas.

Pareigūno vairuojamas automobilis „BMW 524” įsirėžė į iš mokyklos einančių vaikų būrelį. Du 10-mečiai Aleksandrijos pagrindinės mokyklos ketvirtokai mirė avarijos vietoje. Dar vienas 10-metis su sunkiais sužalojimais pateko į gydymo įstaigą, tačiau medikams jo gyvybės išgelbėti nepavyko.

Avarijos kaltininkas iš avarijos vietos pabėgo, jį ketvirtadienio rytą į policiją atlydėjo tame pat komisariate policininku dirbantis vyresnysis brolis.

Tragedija sukrėtė ne tik visuomenę, bet ir aukščiausius šalies vadovus.

Prezidentas Valdas Adamkus pakvietė pasiaiškinti policijos generalinį komisarą Vytautą Grigaravičių ir vidaus reikalų ministrą Raimondą Šukį dėl Skuodo rajone policininko padarytos avarijos, nusinešusios trijų vaikų gyvybes.

Vietos bendruomenė gedi žuvusių vaikų. Ketvirtadienį pasipiktinę ir skausmo palaužti žmonės rinkosi prie Skuodo policijos komisariato ir S.Pauliko tėvų namų. Tačiau su gyventojais susitikti niekas nepanoro.

Dienraštis „Kauno diena” rašo, policininkas S.Paulikas garsėjo arogantišku elgesiu, mėgo greitai važinėti, ne kartą buvo aplaužęs gyvatvores ar apibraižęs mašinas. Jis netrukdavo atsiprašyti ir susitaikyti su nukentėjusiais.

„Aleksandrijos žmonės dar neužmiršo, kaip iškoneveikęs nepažįstamą žmogų policininkas pagarsėjo Šventojoje, o Mosėdyje – sumušęs zakristijoną”, – rašo „Kauno diena”.

Po S.Pauliko avarijos visuomenė ir teisėsauga prisiminė Aloyzo Pauliko, įtariamojo tėvo ir dabartinio Skuodo rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo avariją 2002-ųjų gruodį. Tada buvo partrenkta 7 metų mergaitė.

Pareigūnai surinko medžiagą apie įvykį, tačiau bylos nekėlė. Pagal tuo metu galiojusius įstatymus, surinkę medžiagą apie įvykį policininkai galėjo kelti bylą, arba atsisakyti tai daryti.

Pasak Skuodo teisėsaugininkų, nukentėjusios mergaitės artimieji nutarimo nekelti bylos neskundė. Dabar medžiaga bus paimta iš policijos archyvų ir bus peržiūrėtas sprendimo nekelti bylos dėl šios avarijos teisėtumas.

„Žiniasklaida mirga informacija, kad šie asmenys už padarytus nusižengimus yra išvengę atsakomybės, todėl suprantama kilusi didžiulė visuomenės pasipiktinimo banga dėl pareigūnų nebaudžiamumo”, – teigia Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Algimantas Matulevičius.

Jo teigimu, nesinorėtų, kad ir šį kartą dėl trijų mažamečių vaikų mirties kaltiesiems asmenims būtų pritaikyta tik simbolinė bausmė.

Penktadienį 19 val. Lietuvos miestuose vyko pilietinė akcija, kurios metu prie policijos komisariatų buvo deginamos gedulo žvakės. Taip siekiama atkreipti dėmesį į policininkų elgesį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , .

12 atsiliepimų į "Policininko S.Pauliko kraujyje alkoholio neaptikta"

  1. jooo

    prasideda…..munduro skalbimas….

  2. Donce

    Kitaip ir buti negalejo. Juokas pro asaras.

  3. Donce

    Reikejo praejus savaitei krauja testui paimti.

  4. bite

    jei komisaras nesiims jokiu priemoniu ir bus toliau mulkinama tauta, as bijau pagalvoti apie pasekmes, kiek galima tyciotis??????????

  5. Mantas

    Tuos mentus reikia dazniau tikrinti,nes girti vazineja ir nepaiso nieko,jie gi nebaudziami…

  6. AS

    KOKS CIA GALI BUTI KRAUJO TYRIMAS,JEI JAU PABEGOIS IVYKIO VIETOS,TAI JAU IR TAIPTURI BUTI PRIPAZINTAS ITIN SUNKUS NUSIKALTIMAS KAIPIR ISGERUSIAM

  7. Pasipiktinusi

    Kokiu tyrimu dar reik, sitiek liudininku.Bet…mielieji, cia juk „polocijos pareigunas“…jiems juk viskas galima, ir jie nebaudziami.Tokiems griezciause bausme reik duoti, gal ir kiti pasimokytu.Tevams vaiku jau niekas nebeprikels, tegul bent jau sazininga bausme gauna uz toki nusikaltima.

  8. Antanina

    Nusalino mat 4 menesiams, toki is darbo iskart reik mest. Geda policininkams, bet jie daugumas tokiu, arogantiski, pasipute nes jiems valdzios nera, o varnas varnui akies nekerta, supuvus sistema tai ko noret kad negarsetume nusikaltimais. Isvaziuoja i uzsieni lietuvaiciai ir mano kad policija visur tokia ir mala s… ant kiekvieno svieto krasto. Linco teisma tokiam gaidziui reik, pasedes ir paleis ir toliau vaikus zudys ar zalos.

  9. jep

    jis kaltas ir uz tai atsiims pagal pilna programa….., bet man nesuprantamas zmoniu lincas jo seimos atzvilgiu , jie kuo cia deti, jiems gyvenimas pasisuko 180* kampu, ir ta kryziu reiks nesti visa likusi gyvenima,kad musu teisesaugoj spragu daug tai cia reik kaltinti kai ka kita…

  10. durnacijos lietuviškai

    1.Vienur spauda atrašo, kad vaikas nuskrido 15 metrų, kitur 30 metrų. Bent jau sąžinės turėtų tuo klausimu. 2. Policininkas pabėgo iš įvykio vietos, tai kraujyje ir nebus alkoholio. 3. Galimai įrodys, kad atomobilis „sugedo”, todėl vairuotojas nekaltas (policininkas policininkui akies nekerta) 😯 4. V.Grigaravičių seniai nori išstumti-jau ilgai užsibuvo…..

  11. cha

    Na ,zinoma,gal mamyte isplove krauja.Gydytoja taigi !!!! GEDA!!! SUZINOTI PIRMIAUSIA REIKIA ,KUR JIS PABEGO IS NUSIKALTIMO VIETOS.IR TIE KALTI KURIE NUSLEPIA TOKIUS DALYKELIUS!!!!!!! 👿

  12. ANO

    😥 Baisu. Kaip galima tikėti analizais ,padarytais po paros. Specialiai pabėgo…. Bausti ir tėvą ir sūnų ,juk visa šeima nevaldoma. O gal reikia pervažiuoti per kurio nors seimūno vaiką,tada kita kalba būtų….??????

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.