Storuliai nugalėjo!

Dešimtmečiais mokslininkai ir gydytojai įrodinėjo, kad antsvoris kenkia sveikatai, tačiau amerikiečių fiziologai atliko tyrimą ir nustatė, kad yra visiškai atvirkščiai.

Šis atradimas tiesiog pritrenkė medicinos pasaulį. Juk išeina, kad ilgametė kova su antsvoriu, dietos, sporto populiarinimas ir raginimai lieknėti sveikatos labui buvo perniek.

Amerikiečių atliktas tyrimas parodė, kad iš tiesų storuliai gyvena ilgiau nei liesi žmonės. Tyrimo rezultatai buvo paskelbti viename prestižiškiausių medicinos leidinių JAV – „Journal of the American Medical Association”. Tiesa, mokslininkai perspėja: viskam turi būti ribos, įskaitant ir svorį. Antsvoris neturėtų būti didesnis kaip 13 kilogramų. Taip pat patvirtinta, kad antsvoris didina riziką susirgti diabetu arba inkstų ligomis, tačiau rubuiliai rečiau kenčia nuo širdies ir kraujagyslių ligų bei įvairių vėžio formų.

Atradimo esmė elementari – dručkių mirtingumo statistika yra geresnė nei normalaus svorio žmonių. O ginčytis su statistika, kaip žinome, yra sunku. Be to, duomenys buvo renkami net keletą dešimtmečių, o tyrimo dalyvių skaičius siekia beveik pustrečio milijono. Duomenis susistemino autoritetinga įstaiga – Atlantos mieste įsikūręs „Ligų prevencijos centras”. Taigi lieknėjimo šalininkams teks gerokai paplušėti, kad paneigtų tyrimo rezultatus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma .

1 atsiliepimas į "Storuliai nugalėjo!"

  1. Vytenis

    Na tai ką.. keliauju į mcdonaldą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.