Paštui bankrotas negresia

Vakar susisiekimo ministras Algirdas Butkevičius viešai prabilo apie sužlugusį sąmokslą privesti Lietuvos paštą prie bankroto ir įmonę pigiai privatizuoti.

Privatizacijai nepritaria

Seime per Vyriausybės valandą A.Butkevičius pareiškė įtariąs, kad jam pradėjus dirbti susisiekimo ministru esą buvo sugalvotas specialus planas, kaip sužlugdyti Lietuvos paštą.

„Man buvo pateikta informacija, kad jei Lietuvos paštą ištiktų bankrotas, visą pašto sistemą būtų galima nupirkti už 300 mln. litų. Bet to kažkam jau nebepavyks įgyvendinti”, – kalbėjo ministras.

Tačiau jis neatskleidė, kas ir kada siekė įsigyti Lietuvos paštą. A.Butkevičius tepasakė, kad ši informacija gauta „už ministerijos pastato ribų”.

Šią žinią ministras paviešino tik dabar esą siekdamas patikinti ir parlamentarus, ir visą visuomenę, kad pašto sistema nebus privatizuota.

„Manau, kad ši Vyriausybė pašto nepardavinės”, – sakė ministras ir pabrėžė, kad pats asmeniškai niekada nepasirašysiąs įstatymo dėl Lietuvos pašto privatizavimo.

Nepopuliarūs sprendimai

Lietuvos pašto generalinis direktorius Ernestas Vaidelys dienraščiui teigė niekada negirdėjęs apie ministro paviešintą sąmokslo planą.

„Tokios informacijos neturėjau ir neturiu. Nežinau, iš kur ji atsirado ir kas ją perdavė ministrui”, – tvirtino įmonės vadovas.

Pastaraisiais mėnesiais sklando nemažai kalbų apie galimą Lietuvos pašto privatizaciją.

Gandus kursto ne pati geriausia įmonės finansinė padėtis. Be to, siekiant sumažinti nuostolius, paštas ėmėsi nepopuliarių sprendimų, tarp kurių – paslaugų įkainių didinimas. Buvo planuota net dukart padidinti prenumeratos pristatymo įkainius, tačiau vėliau nutarta spaudos platinimą branginti vidutiniškai 28 proc.

Brenda iš krizės

Susisiekimo ministras taip pat pripažįsta, kad paštas turi problemų, tačiau, anot jo, yra matomos „tendencijos į gerąją pusę” – pašto finansinė padėtis šiemet kur kas geresnė negu praėjusiais metais.

Valstybės valdoma bendrovė siekia šiuos metus baigti be nuostolių.

Veiklos sąnaudas pastaruoju metu didina darbuotojams keliami atlyginimai.

Prieš kelerius metus Lietuvos paštas buvo išties atsidūręs ties rimtos finansinės krizės riba – tuomet finansiniai įsipareigojimai siekė net 50 proc. įmonės įstatinio kapitalo ir įmonei buvo galima skelbti bankrotą.

A.Butkevičius viliasi, kad blogiausi laikai – jau praeityje

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.