„BMW“ aistruoliai savo kraujo pagailėjo

Automobilių mėgėjų surengta akcija, raginusi automobilių aistruolius tapti donorais, Klaipėdoje patyrė fiasko. Čia kraujo teatėjo duoti tik viena mergina.

Vairuotojų laukė veltui

Trečiadienį „BMW” automobilių klubas organizavo akciją, kuria skatino vairuotojus, automobilių klubų narius tapti neatlygintinais kraujo donorais. Tačiau Klaipėdos „BMW” vairuotojai liko abejingi. Kraujo duoti atėjo tik viena klubo suagituota mergina.

Pasak Nacionalinio kraujo centro Klaipėdos filialo direktoriaus Broniaus Pliuškio, „BMW” automobilių klubo prašymu iki 21 valandos dirbęs centras liko nusivylęs.

Direktorius minėjo, kad jo darbuotojai panašiomis akcijomis jau yra nuvilti ne vieną kartą.

„Atėjo viena garsi politikė ir atsivedė dvidešimt palydovų. Manėme, kad atsivedė ir kitus kolegas duoti kraujo. Bet, pasirodo, visi jie atėjo pasižiūrėti, kaip politikė jo duos. Pasidarė sau reklamą, ir tiek”, – nusivylimo neslėpė B.Pliuškys.

Donoras – lyg šventasis

Iš viso trečiadienį filiale apsilankė 58 donorai. Tai įprastas skaičius. Tiek žmonių kraujo gali padėti beveik 30 sužeistųjų.

Klaipėdos kraujo centro darbuotojai džiaugiasi, jei per mėnesį pavyksta surasti tūkstantį donorų. Jei jų būtų mažiau, jau reikėtų susirūpinti.

Per mėnesį filialo darbuotojai išsiunčia daugiau nei pusę tūkstančio telefono žinučių, kviečiančių tapti kraujo donorais.

„Rengiame išvykas, donorams teikiame bent simbolines dovanėles, bet kraujo, ypač po švenčių, trūksta”, – teigė B.Pliuškys.

Nacionalinio kraujo centro ryšių su visuomene specialistė Jūratė Vaidelienė teigė, kad „BMW” automobilių klubo surengtos akcijos Vilniuje iš dalies pasiteisino. Jau antradienį į Kraujo centrą atėjo klubo nariai. Sostinėje Kraujo centras taip pat dirbo ilgiau.

„Donoras mums – šventas dalykas”, – prisiekinėjo J.Vaidelienė.

Per dieną sostinės centre apsilanko apie 150 donorų. Pusę tiek kraujo centras surenka važiuodamas į įstaigas, universitetus, aplinkinius miestus.

Patiems prireikia kraujo

„BMW” klubo prezidentas Igoris Repovas kalbėjo, kad suruošti šią akciją paskatino nuolatiniai pranešimai apie kraujo donorų stygių.

Pasak jo, šia akcija norėta atkreipti visų automobilių klubo narių dėmesį į šią problemą.

I.Repovas paneigė gandus, jog šią akciją organizuoja būtent todėl, kad „BMW” markės automobilių vairuotojai dažnai patys patenka į avarijas ir jiems prireikia kraujo.

„Apie tai negalvojome. Norime tik paskatinti žmones tapti sąmoningais”, – sakė klubo prezidentas. Jis teigė, kad akcijos Klaipėdoje galėjo nepavykti dėl mažo klubo aktyvumo Vakarų regione.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.