Į sceną sugrįžta topinis „Smuikininkas ant stogo”

Šiandien ir rytoj 18.30 val. į Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro sceną grįžta atnaujintas, daugelio kritikų „šimtmečio miuziklu” tituluotas – Džeri Boko „Smuikininikas ant stogo”.

Jog tai miuziklo žanro klasikos hitas patvirtina ir tai, kad „Smuikininkas ant stogo” pranoko visus pasisekimo rekordus, sulaukęs fantastiško pastatymų Brodvėjuje skaičiaus: per devynerius metus jis buvo parodytas 3242 kartus! Po premjeros jis buvo parodytas 32 šalyse, o jo herojai kalbėjo 16 kalbų.

Klaipėdoje šio miuziklo premjera įvyko 2000-ųjų rugpjūčio 1-ąją ir per kelerius metus buvo parodyta per 60 anšlaginių spektaklių.

Tai, kad „Smuikininkas ant stogo” hitu tapo ir Klaipėdoje lėmė jo statytojai – inscenizacijos autorius, režisierius ir baletmeisteris Jan Szurmiej (Lenkija), dirigentas Stasys Domarkas. Jiems talkino scenografas Wojciech Jankowiak (Lenkija) ir kostiumų dailininkė Marta Hubka (Lenkija), chormeisteris Vladimiras Konstantinovas.

Dabar „Smuikininką ant stogo” atnaujino režisierius Ramūnas Kaubrys, į kai kuriuos vaidmenis įvesdamas naujus atlikėjus. Tevjė dukros Chavos vaidmenį sukūrė dvi artistės – Svetlana Konstantinova ir Rasa Ulteravičiūtė. Fedią vaidins Dmitrijus Afanasjevas, studento Perčiko vaidmenį paruošė Gintautas Platūkis, skrybėlininko Joselio – Vytautas Bytautas. Piršlės Jentos vaidmenyje debiutuos Loreta Ramelienė. Jauniausias Tevjė dukras – Špricę ir Beilkę – vaidins teatro artistų atžalos – Augustina Gylytė, Marija Konstantinovaitė, Karolina Dovydaitytė, Abigailė ir Marija Tamošauskaitės.

Lapkričio 9 d. Tevjė vaidmenį atliks Šarūnas Juškevičius. Jo žmonos Goldės – Jadvyga Grikšienė. Lapkričio 10 d. Tevjė – Virgis Pupšys, Goldė – Aurelija Dovydaitienė. Mistiško smuikininko vaidmenį atliks Zigmas Brazauskas. Likusias Tevjė dukteris Ceitelę ir Hodelę įkūnys Dalia Kužmarskytė ir Rita Petrauskaitė. Siuvėją Motelį vaidins Artūras Kozlovskis ir Kęstutis Nevulis. Rabį – aktorius Bronius Gražys ir Šarūnas Juškevičius. „Smuikininką ant stogo” diriguos maestro Stasys Domarkas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.