Lietuvos UR ministras vyksta į Gruziją raminti aistrų

Užsienio reikalų ministras Petras Vaitiekūnas nutarė sutrumpinti vizitą Armėnijoje ir tiesiai iš ten vykti į politinių neramumų apimtą Gruziją.
Kaip BNS informavo Užsienio reikalų ministerijoje, ketvirtadienį vakare ar naktį į Tbilisį atvykęs P.Vaitiekūnas penktadienį planuoja susitikti su Gruzijos užsienio reikalų ministru Gela Bežuašviliu.

Pasak URM atstovų, P.Vaitiekūno teigimu, padėtis Gruzijoje kelia susirūpinimą Europos Sąjungai.

Ministras sakė, kad susitikimuose Tbilisyje ketina priminti, kad eurointegracijos kelias, kurį pasirinko Gruzija, labai svarbus ES bei savo vizitu parodyti, kad Gruzija nėra vieniša.

P.Vaitiekūnas bus pirmasis aukšto rango užsienio šalies pareigūnas, apsilankęs Gruzijoje kilus politinei krizei. Į Tbilisį taip pat turėtų atvykti ES specialusis atstovas Pietų Kaukaze, švedų diplomatas Peteris Semneby (Peteris Semnebius).

Trečiadienį policijai ir specialiosioms pajėgoms išvaikius Tbilisyje vykusius piketus, šalyje 15-kai dienų paskelbta nepaprastoji padėtis, kurios metu draudžiamos bet kokios viešos akcijos, žmonių susibūrimai, apribotas informacijos rinkimas ir skleidimas, veikia tik vienas televizijos kanalas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.