Naujos jėgainės statybos planai kelia būsto kainas Visagine

Planuojant statyti naują atominę elektrinę Visaginas atsigauna – pastebimai kyla būsto kainos, teigia nekilnojamojo turto analitikai.

Bendrovės „Aukštaitijos nekilnojamojo turto birža” direktorius Gytis Mikalkėnas sako, jog būsto kaina Visagine per maždaug dvejus metus pakilo nuo 70 iki 90 proc.

„Pavyzdžiui, anksčiau dviejų kambarių butas kainavo iki 100 tūkst. Lt. Dabar toks bet kokios būklės pirkinys atsieitų jau 150-160 tūkst. Lt, o jei suremontuotas – tai ir iki 200 tūkst. Lt.”, – sako jis.

Nekilnojamojo turto bendrovės „Ober-Haus” biuro Panevėžyje vadovas Vilius Sereikia aiškina, kad pozityvūs pokyčiai susiję su planais mieste statyti naują jėgainę.

„Kai buvo kalbama tik apie senosios elektrinės uždarymą, vyravo visiškai kitokios nuotaikos. Dabar lūkesčiai kiti”, – lrt.lt sakė jis.

G. Mikalkėnas dar pabrėžia, kad „geri nebe tik lūkesčiai. Miestas jau realiai gyvas”.

„Optimizmo tikrai netrūksta. Dabar žmonės turi darbo ir pajamų iš senosios elektrinės demontavimo, kuriasi pramogų, prekybos centrai, skverbiasi didieji prekybos tinklai ir laukiama naujos jėgainės”, – kalbėjo verslininkas.

Nors visoje Lietuvoje jau kalbama apie nekilnojamojo turto kainų korekcijas, G. Mikalkėnas sako, kad Visagine jo brangimas dar nesibaigė.

„Manau, kad visų rūšių nekilnojamojo turto kainos dar judės nuo 30 iki 50 proc.”, – prognozavo jis.

„Ober-Haus” Vertinimo ir rinkotyros skyriaus vadovas Saulius Vagonis primena panašius pokyčius Mažeikiuose, kur įsikūręs naftos koncernas „Mažeikių nafta”.

„Kai eksploatuoti tokį milžiną privažiuoja specialistų, jiems reikia kur nors gyventi. Pavyzdžiui, dabar šiame mieste būsto nuomos kaina kai kur siekia ir Vilniaus kainas”, – kalbėjo analitikas.

Nepaisant tokio augimo, Visagino savivaldybės architektūros ir planavimo skyriaus vedėjas Viktoras Rancevas sakė, kad naujų statybų mieste kol kas nėra daug.

„Leidimų naujai gyvenamajai statybai nėra daug ar daugiau, komerciniams statiniams – taip pat. Bet jei keletą metų nebuvo poreikio jau esamiems rekonstruoti, tai šiais metais išdavėme”, – kalbėjo jis.

G. Mikalkėnas tuo metu sako, jog mieste išskirtinių trukdžių plėtrai nėra. Be to, su atomine energetika paprastai siejamas didesnis užterštumas esą neturėtų kenkti.

„Nauja elektrinė tikrai aplinkai nekenks labiau nei esanti dabar, o be to, jei imsime sąlygas kad ir Vilniaus Senamiestyje, kur nuolat pilna automobilių ir jų išmetamų teršalų, tai žmonėms šitai netrukdo”, – lygino jis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.