Ūkio ministerija teikia apdovanojimus Lietuvos verslo lyderiams

Šiandien ūkio ministras Vytas Navickas Verslo dienos proga įteikė apdovanojimus – Ūkio ministerijos medalius „Už nuopelnus verslui” – Lietuvos verslo įmonėms ir nusipelniusiems asmenims. Apdovanojimai įteikti kasmet antrą lapkričio penktadienį švenčiamos Verslo dienos išvakarėse surengtoje iškilmingoje apdovanojimų ceremonijoje „Litexpo” parodų rūmuose.

„Ūkio ministerijos įsteigti medaliai „Už nuopelnus verslui” – tai pirmiausia padėka verslininkams už jų darbą, žinias, veržlumą. Šią dieną apdovanojame tuos, kurie savo atkaklaus darbo dėka tapo praėjusių metų verslo lyderiais, nepamiršdami savo darbuotojų, aplinkos, kurioje įmonės „užaugo”, socialinės atsakomybės,” – apdovanojimų ceremonijoje sakė V.Navickas.
Anot ūkio ministro, šių metų renginio akcentas – smulkiojo ir vidutinio verslo (SVV) plėtra, nes tokios įmonės Lietuvoje sudaro 99,4 proc. ir jos yra ypač svarbios šalies ekonominiam augimui. „Nuo pat Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo smulkusis ir vidutinis verslas tapo svarbus šalies integracijai į pasaulio ekonominę rinką, todėl SVV plėtros skatinimas buvo ir toliau išlieka vienas prioritetinių valstybės politikos tikslų”, – sakė V.Navickas.
Nominacijos „Smulkiojo ir vidutinio verslo plėtra apskrityse” nugalėtojais tapo ir Ūkio ministerijos medaliais „Už nuopelnus verslui” apdovanoti: UAB „Teltonika” (Vilniaus apskritis), UAB „Garlita” (Kauno apskritis), UAB „Žemaičių virvės” (Klaipėdos apskritis), UAB „SPECUS ŠIAULIAI” (Šiaulių apskritis), UAB „Traidenis” (Alytaus apskritis), UAB „Umaras” (Utenos apskritis), UAB „Arvi kalakutai” (Marijampolės apskritis), UAB „Kriautė” (Panevėžio apskritis), UAB „Alantas” (Tauragės apskritis) ir UAB „Juodasis gintaras” (Mažeikių apskritis).
Už didžiausią užsienio investiciją į plyną lauką medaliu „Už nuopelnus verslui” apdovanota UAB „Orion Global pet”, investavusi į plastikinių butelių gamybai ir kitoms pakavimo formoms skirtų granulių gamyklą Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje. Medalis „Už nuopelnus verslui” įteiktas ir už didžiausią investiciją į inovacijas ir aukštąsias technologijas. Juo pasipuoš ŽŪB „Nematekas” už nuolatinį darbą tobulinant maisto produktus, siekiant sukurti ir pateikti vartotojui sveikesnį maistą. ŽŪB „Nematekas” nuolat bendradarbiauja su Kauno technologijos universiteto Maisto instituto mokslininkais, užsienio šalių ekspertais.
Kaip ir praėjusiais metais, Ūkio ministerija įsteigė prizą jaunajam verslininkui. Į šį prizą pretenduoti galėjo visi verslininkai iki 29 metų. Šiais metais medalis atiteko UAB „Aconitum” direktoriui farmacijai Mantui Jakimavičiui.
Pirmą kartą šiemet buvo norima atkreipti dėmesį ir paskatinti įmonių socialinę atsakomybę. Pasirodo, išrinkti šios nominacijos nugalėtoją tikrai nebuvo paprasta, todėl socialiai atsakingos įmonės vardą pelnė dvi įmonės – UAB „Švyturys-Utenos alus” ir UAB „RIMI Lietuva”.
Ūkio ministerijos medaliu „Už nuopelnus verslui” šiais metais nuspręsta pagerbti Lietuvos ūkiui ypač nusipelniusį asmenį, beveik pusę amžiaus skyrusį vienai iš svarbiausių šalies verslo šakų – energetikai. Vienbalsiu komisijos sprendimu šios nominacijos nugalėtoju tapo ilgametis AB Lietuvos elektrinės generalinis direktorius Pranas Noreika, neseniai atšventęs savo aštuoniasdešimtmetį.
Šiais metais neliko nepastebėti ir „4-osios valdžios” atstovai. Nominacijos „Verslo temomis kuriantis žurnalistas” laureate tapo ir medaliu „Už nuopelnus verslui” buvo apdovanota VšĮ Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos žurnalistė Aurelija Malakauskaitė.
Verslo dienos iškilmių metu už efektyviai panaudotą Europos Sąjungos paramą apdovanota Šiaulių miesto savivaldybės administracija, pastačiusi Aukštabalio daugiafunkcį kompleksą. Šiuo apdovanojimu siekiama paskatinti tiek Lietuvos savivaldybes, tiek verslininkus kuo efektyviau panaudoti ES paramą.
Šio Šiauliuose įgyvendinamo projekto – Aukštabalio daugiafunkcio komplekso – tikslas – sukurti ir efektyviai ekonominei veiklai parengti daugiafunkcį sporto ir pramogų kompleksą Šiauliuose, kuriame būtų organizuojami įvairūs renginiai. Pastatyta 5000 vietų sporto arena, transformuojama į teatro ir koncertinę sceną, gali būti naudojama koncertams, parodoms, spektakliams, kitiems viešiesiems renginiams. Struktūrinės paramos suma siekia beveik 50 mln. Lt.

Ūkio ministerijos atrankos komisija iš viso įvertino per 60 paraiškų medaliams „Už nuopelnus verslui” gauti. Įmonės, asocijuotos verslo struktūros, visuomenės atstovai, pati ministerija galėjo siūlyti, jų nuomone, labiausia šio įvertinimo nusipelniusius asmenis ar įmones.

Šventinio Verslo dienos renginio metu įteikti ir 2007 m. nacionaliniai kokybės prizai. Šiemet juos pagal savo įmonių kategorijas laimėjo AB Panevėžio statybos trestas, UAB „Arginta” ir UAB „Hansab”. Taip pat pagerbti ir pretendentai į Europos verslininkystės apdovanojimus – geriausiomis verslą skatinančiomis nacionalinėmis iniciatyvomis Ūkio ministerija pripažino Druskininkų savivaldybės administracijos paraišką „Savivaldybės priemonių kompleksas Druskininkų kurortui atgaivinti” ir Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos paraišką „Paramos teikimas aukštųjų ir vidutiniškai aukštų technologijų smulkaus ir vidutinio verslo įmonėms Klaipėdoje”. Renginio metu apdovanojimai įteikti ir studentų darbų konkurso laimėtojams.

Verslo diena antrą lapkričio penktadienį švenčiama nuo 2005 m. Ūkio ministras Vytas Navickas šventės proga sveikina visus šalies verslo atstovus ir jų pagalbininkus bei dėkoja už sėkmingą darbą, kurio vaisiai šiandien leidžia džiaugtis ir švęsti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.